Transporto sektorius gerina Lietuvos mokėjimų balansą

Transporto sektorius per 1-ąjį 2010 m. ketvirtį padidino paslaugų eksportą 14,8 proc. Iš eksporto paslaugų transportininkai uždirbo 1,44 mlrd. litų, visų kitų ūkio šakų indelis į paslaugų eksportą sudarė 779,9 mln. litų. Iš viso Lietuvos įmonės už eksportuojamas paslaugas šių metų 1-ajį ketvirtį gavo 2,23 mlrd. litų.

Transporto sektorius – vienas iš pagrindinių ekonomikos skatinimo plane. Net ekonominio sunkmečio sąlygomis transporto paslaugų balansas buvo teigiamas, eksportas gerokai viršijo importą. Pernai transporto paslaugos, suteiktos užsienio partneriams, atnešė šalies biudžetui 5,19 mlrd. litų.

„Didėjantys tranzitinių krovinių srautai leidžia tikėtis gerų rezultatų ir šiais metais. Manau, tai lėmė ne tik atsigaunančios rinkos, bet ir laiku priimti sprendimai“, – sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Daugiausiai eksporto paslaugų per 1-ąjį šių metų ketvirtį suteikė kelių transporto vežėjai. Jų indelis į bendrą Lietuvos mokėjimų sąskaitą – 675 mln. litų, grynas uždarbis – 476 mln. litų. Geležinkelių transporto įmonių paslaugų eksportas sudarė 227,74 mln. litų. Oro transporto įmonės iš paslaugų eksporto per pirmąjį ketvirtį uždirbo 98 mln. litų.


Šiame straipsnyje: transportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių