„Toyotos“ klaida – už 2 milijardus JAV dolerių (papildyta)

Japonų automobilių gamintojui „Toyota“ atėjo sunkūs laikai. 9 milijonų automobilių visame pasaulyje remontas jai kainuos apie 2 milijardus JAV dolerių. Tiek kainuos pašalinti greičio pedalo defektus.

Tokius skaičius nurodė dviejų stambių bankų analitikai. Be to, gamintojas patirs nuostolių ir dėl smarkiai kritusių mašinų pardavimo, rašo autobild.lt.

„Toyotos“ automobilių pardavimai JAV šiais metais krito 19 proc. – iki 99 tūkst. automobilių, o tai pats žemiausias rodiklis nuo 1998 metų.

Gamintojas rado milijonų automobilių bėdų su greičio pedalu priežastį – tai vandens kondensatas. Jis susidaro dėl šaltuoju metų laiku įjungiamo šildymo ir didina trintį mechanizmo viduje. Problema turėtų išnykti sudėjus tinkamas tarpines. Jos sumažins spaudimą tarp dviejų paviršių ir jie mažiau trinsis vienas į kitą.

Automobilių gamintoja džiaugiasi pagaliau suradusi karštligiškai ieškotą priežastį, kodėl greičio pedalas sunkiai arba visai negrįždavo į pradinę poziciją. Nuo vasario 1 dienos „Toyota“ paskelbė apie privalomą automobilių remontą JAV, Europoje, Kinijoje, Afrikoje, Lotynų Amerikoje ir Artimuosiuose Rytuose.

Vaizdo medžiagoje: mechanikas Dougas rodo, kaip sutvarkys pedalą – t.y. tą patį darys serviso darbuotojai visame pasaulyje su kitomis atšauktomis „Toyotomis“:



Dar vienas filmukas – išsamiau apie pedalo problemą:


Šiame straipsnyje: Toyota

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių