„Toyota iQ„ - Japonijos „Metų automobilis 2009“

65 Japonijos žurnalistai, pakviesti dirbti „Metų automobilio" konkurso žiuri, nugalėtoju paskelbė mažalitražį „Toyota iQ". Geriausia į Tekančios saulės šalį importuojama mašina buvo paskelbtas „Citroen C5".

Serijinė „Toyota iQ" versija buvo pristatyta mažiau nei prieš mėnesį  Paryžiaus automobilių parodoje. Šio automobiliuko ilgis viso labo 2985 mm, tačiau viduje keturios visavertės sėdynės. Nors čia erdvės ir komforto nėra pernelyg daug, visgi skirtumas nuo pagrindinio konkurento „Smart" - esminis.

Be to, „iQ" gali pasigirti ir rūpesčiu būsimaisiais keleiviais. Automobiliukas turi visą pačią naujausią pasyvaus ir aktyvaus saugumo įrangą: ABS, stabdžių jėgos paskirstymo, dinaminio stabilumo sistemas ir net 9 oro saugos pagalves. Dvi iš jų skirtos gale sėdinčiųjų galvų apsaugai - to lig šiol nebuvo nei viename kitame automobilyje.

Japonijos „Metų automobiliu" pripažintos mašinos salonas atrodo simpatiškai, o apdailai panaudotas gana kokybiškas plastikas. „iQ" bus siūlomas dviejų komplektacijos lygių - kuklesniojo modelio įrangos sąraše yra oro kondicionierius, CD ir MP3 grotuvas, elektros varikliukais valdomi šoniniai langai ir veidrodėliai, variklio įjungimo „start/stop" mygtukas, signalizacija, 15 colių ratai ir pan.

Turtingesnės komplektacijos automobiliai vadinsis „iQ2" (t.y. „iQ" kvadratu) ir turės automatinę klimato kontrolės sistemą, navigaciją su dideliu monitorium, automatinę pavarų dėžę, lietaus ir šviesų daviklius.

Po „iQ" kapotu montuojamas 3 cilindrų, 1,0 l darbinio tūrio benzininis variklis, išvystantis 68 AG ir 91 Nm maksimalų sukimo momentą. Taip pat bus siūlomas modelis su 1,4 l dyzeliniu 90 AG ir 190 Nm agregatu. Pastarojo motoro vidutinės degalų sąnaudos sieks maždaug 3,5 l 100 km kelio, o CO2 emisija - tik 99 g/km. Tai reiškia, kad daugelyje šalių tokius automobilius įsigiję žmonės iš aplinkosaugininkų galės tikėtis maždaug 1000 eurų kompensacijos. 


Šiame straipsnyje: JaponijaMetų autoToyota iQ

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių