„Toyota“ atšaukia beveik 500 tūkst. „hibridų“

Japonų automobilių gamintojas „Toyota“ atšaukia 436 tūkst. hibridinių automobilių, tarp jų ir „Prius“. Priežastis – programinės automobilio apsaugos įrangos defektas, dėl kurio kyla problemų stabdant.

Šį defektą turi tik tos mašinos, kurios pagamintos po 2009 metų gegužės, rašo autobild.lt.

Problema – stabdžių antiblokavimo sistemoje. Važiuojant šlapia ar nelygia kelio danga, kuomet svarbu pasinaudoti stabdžių antiblokavimo sistema, tam tikromis sąlygomis maždaug vienai sekundei sumažėdavo stabdžių efektyvumas.

Be „Priusų“ atšaukiami ir naujieji „Toyota Sai“, skirti tik Japonijos rinkai, ir „Lexus HS250h“ modeliai.

Kompanijos duomenimis, apie 37 tūkst. automobilių su stabdžių sistemos defektais jau važinėja Europos keliais. Dar apie 200 tūkst. automobilių parduota kituose žemynuose.

Atšaukti automobilius paskatino 134-ių „Priusų savininkų“ JAV ir 38-ių savininkų Japonijoje skundai.

2009 metais „Toyota Prius“ tapo populiariausiu automobiliu Japonijoje ir perkamiausiu „hibridu“ pasaulyje.

Ekspertų teigimu, tikrieji korporacijos nuostoliai – ne atšaukti automobiliai ar išlaidos remonto darbams, kurie pažadėti visiems tam tikrų „Toyota“ modelių savininkams, bet smūgis iki šiol nepajudinamam japoniškos kokybės įvaizdžiui.

 

Kiek anksčiau bendrovei teko atšaukti per 7 milijonus automobilių dėl kilimėlių ir greičio pedalo defektų – esą kilimėliai kliūdavo už pedalų, o akseleratorius užstrigdavo nuspausdus. Dėl to ir Lietuvoje atšaukta beveik 3 tūkst. automobilių, klientams siūlomi nemokami remonto darbai.


Šiame straipsnyje: ToyotaLexusautomobilio defektas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių