Tikriems draugams baikeriams – ir motociklas kaip katafalkas

Automobilių mechanikas iš Naujosios Zelandijos pagaliau sukūrė tai, ko daugelis motociklininkų jau ilgai laukė: tikrą dviratį motociklą – katafalką.

Juk tikra meilė motociklams nesibaigia niekad. Kiekviena laisva minutė išnaudojama poliravimui, veržlėms ir bandymams. Tad ir meilė motociklui po savininko mirties neturėtų baigtis!

Viskas prasidėjo nuo dviejų motociklų ir karsto jo garaže. Prireikė 18 mėnesių, „Harley-Davidson“ 1350 cm3 variklio su 5 pavaromis, degalų bako ir posūkio apsaugų, kad tai virstų realybe.

Video: abc.net.au 

Video: tvnz.co.nz

Neįprasto katafalko išradėjas Mike Price iš pradžių buvo numatęs bendradarbiauti su „Harley-Davidson“, bet kompanija norėjo pasirašyti ilgalaikę sutartį bei detaliai susipažinti su būsimu projektu. Idėjos autorius atsisakė bendradarbiauti ir ryžosi užsiversti krūva popierių ir modelį kurti pats.

Į dienos šviesą katafalkas išriedėjo po 18 kūrybos mėnesių, taip užsitikrinus, kad numatytos idėjos niekas nepasisavins.

Ir sukūrė tikrai unikalių transporto priemonę, kurios sudėtinga hidraulinė sistema leidžia per 600 kg sveriančio motociklo vidurį „lovyje“ vežti karstą. Mirusiojo svoris šiuo atveju neturėtų viršyti 220 kg, o bendra motociklo masė – 900 kg.

Blizgantis bronzinis katafalkas yra 4,8 m ilgio ir gali būti pritaikytas bet kuriam motociklui – tinka ir BMW, „Triumph“ ir Japonijos gamintojų agregatai.



M. Price hidraulikai paaukojo 16 tūkst. JAV dol., ir dar 5,5 tūkst. dol. Išleido stabdžiams. Dėl (šiek tiek) per didelio ilgio motociklą turi vairuoti du vairuotojai, abu ratai kontroliuojami atskirai, taip išlaikant stabilumą.

Karsto atrama išstumiama iš katafalko automatiškai 90O kampu, vieno mygtuko paspaudimu.

M. Price jau turi užsitikrinęs konstrukcijos teises 10-čiai metų 28 šalyse, tokiose kaip JAV, Kanada, Europos šalys, ir planuoja atidaryti motociklų – katafalkų gamyklą.
Dabartinė motociklo kaina – apie 27 tūkst. eurų.

Redakcija tikisi, kad nugyvensite ilgą ir turiningą gyvenimą.

Parengta pagal worldsfirsttruemotorbikehearse.net, auto.de, tvnz.co.nz ir kt. šaltinių inf.


Šiame straipsnyje: motociklai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių