Šviesoforai Kaune genda nuolat

Iš 80-ies Kaune esančių šviesoforinių sankryžų pusė atnaujinta, o likusios vis dar laukia savo eilės. Seniausiems rusiškiems šviesoforams jau yra apie 30 metų, todėl gedimų pasitaiko nuolat.

Lemia amžius ir gamintojas

Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras užsiminė, kad įvairiausių gedimų pasitaiko kiekvieną savaitę – perdega tai lempos, tai laidai, sutrinka elektros tiekimas.

„Natūralu, kad senesnė įranga genda dažniau nei nauja, tačiau lemia ne tik amžius, bet ir įrangos gamintojas. Nenorėčiau peikti kai kurių gamintojų, bet pastebime, kad viena įranga genda dažniau, kita mažiau. Vienareikšmiškai teigti, kad dažniausiai genda seniausi šviesoforai negalėčiau“, – sakė P.Keras.

Daugiausiai vargo Transporto ir eismo organizavimo skyrius turi su Šv.Gertrūdos ir Birštono gatvių sankryžoje esančiu šviesoforu – jis nėra sovietinių laikų palikimas, bet specialistams nuolat tenka jį remontuoti.

Trys gedimai per savaitę

„Šiomis dienomis bėdų turime su kitu šviesoforu: šią savaitę jau trečią kartą sugedo Savanorių pr. ir Šv.Gertrūdos g. sankryžos šviesoforas. Mums niekaip nepavyksta nustatyti, dėl kokių priežasčių gedimas kartojasi“, – apie nesklandumus pasakojo P.Keras.

Jo teigimu, pastaraisiais metais šioje sankryžoje nebuvo užfiksuotas nė vienas gedimas, todėl specialistus stebina dabar pasikartojantys gedimai.

„Tai ne naujausias šviesoforas mieste, bet ir ne seniausias. Jam turėtų būti apie 10 metų. Žinoma, nėra įrangos, kuri negestų", – svarstė savivaldybės atstovas.

Dviem sankryžoms – pusė milijono litų

Šiemet Kaune bus atnaujintos trys šviesoforinės pėsčiųjų perėjos. Šiems darbams miesto savivaldybė skyrė 70 tūkst. litų.

Taip pat bus įrengtos dvi šviesoforais reguliuojamos sankryžos: Raudondvario plente prie „Regitros“ ir Šiaurės prospekto bei Jonavos gatvės sankryžoje, prie parduotuvės „Šilas“. Šioms sankryžoms įrengti prireiks apie 0,5 mln. litų. Dalį pinigų skirs Lietuvos automobilių kelių direkcija, o likusią padengs savivaldybė.

„Rekonstruojant A.Juozapavičiaus prospektą bus pakeisti visi šviesoforai. Kai prasidės Vydūno alėjos ir Parodos kalno tvarkymo darbai, šiose gatvėse irgi atsiras nauji šviesoforai“, – vardijo P.Keras.

Raudondvario plente, prie buvusio „Inkaro“ fabriko, verslininkai savo lėšomis įsipareigojo dar šiais metais rekonstruoti pėsčiųjų perėją, ten įrengiant šviesoforą.


Šiame straipsnyje: šviesoforasšviesoforaieismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

siaip

siaip portretas
man labiausiai "patinka" sviesoforai, kuriuose saulei svieciant neina suprasti kokia sviesa dega.

to siaip

to siaip portretas
jei nematai spalvu - geriau i gatves nevaziuok - dar avarija padarysi

Nitro

Nitro portretas
na matomai Kaunas yra Kaunas , kokie cia komentarai...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių