„Statoil“ žieminis dyzelinas užtikrins saugų važiavimą

„Lietuva Statoil" pradeda savo klientams siūlyti arktinį antros klasės žieminį dyzeliną (A2), kuris užtikrina sklandų variklio darbą esant temperatūrų kaitai ir yra gerokai atsparesnis šalčiams nei kiti Lietuvoje parduodami žieminės klasės (F ar A1) dyzeliniai degalai. Šis kuras jau pradėtas tiekti į „Statoil" degalines. 

Antros arktinės klasės dyzelinas pasižymi išskirtine kokybe. Reali šio kuro filtruojamumo temperatūra yra -32 laipsniai šalčio, kuras drumsčiasi prie -22 laipsnių šalčio. Pasak Lietuva Statoil rinkodaros departamento direktorės Daivos Jokšienės, šį kurą į degalines kompanija pradėjo tiekti norėdama užtikrinti saugų bei kokybišką vairavimą esant bet kokioms temperatūroms.  

Pagal Lietuvos Respublikos teisės aktus iki gruodžio 1 d. visas dyzelinas degalinėse turi būti pakeistas į žieminį, tačiau „Lietuva Statoil" pradeda siūlyti savo klientams aukštesnės klasės arktinį dyzeliną, kurį naudojant automobilį bus galima užvesti net esant didžiausiems šalčiams.

Šalčiams pritaikytas antros klasės (A2) dyzelinas papildytas ir priedu „Fortis", kuris suteikia kurui papildomų savybių - gerina automobilio variklio darbą, saugo metalines dalis nuo korozijos, sumažina kuro putojimą ir palengvina transporto priemonių užvedimą esant itin žemai temperatūrai. 

„Lietuviškoms žiemoms būdingi temperatūrų svyravimai, kuomet po ramių ir šiltesnių orų staiga prasideda šalčiai. Labai svarbu, kad orams atšalus, automobilio bake būtų atsparūs temperatūrų pokyčiams degalai. Priešingu atveju galimas kuro stingimas, dėl kurio žymiai sudėtingiau užvesti variklį", - teigė D. Jokšienė. 

Antros arktinės klasės žieminis dyzelinas, kaip ir visas „Lietuva Statoil" degalinėse parduodamas kuras, yra besieris. Jį gaminant naudota penkis kartus mažiau sieros priedų, todėl dyzelinu „D fortis" varomas automobilis mažiau teršia aplinką ir mažiau kenkia sveikatai. 

 „Lietuva Statoil" specialistai ragina pasirūpinti savo automobiliu ir žiemai pasiruošti iš anksto, kad staiga nukritusi temperatūra nesutrukdytų pasinaudoti automobiliu. Dyzelinius variklius turinčių automobilių vairuotojams „Lietuva Statoil" primena, kad šalčių metu svarbu ne tik naudoti specialų kurą, bet ir nepamiršti pasirūpinti kuro filtrais.


Šiame straipsnyje: Statoildegalinėdyzelinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių