Stabdomas eismas per Šalčininkų-Benekainių kontrolės punktą

Dėl techninių darbų Baltarusijos pusėje pirmadienį nuo 10 iki 17 val. bus sustabdytas eismas per Šalčininkų-Benekainių kontrolės punktą, informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Išimtis bus daroma per šį punktą vykstantiems autobusams ir jų keleiviams, greitai gendančius ir pavojingus krovinius gabenančioms transporto priemonėms bei ne Lietuvos ir Baltarusijos valstybių piliečiams. Jie bus praleidžiami per minėtą punktą.

Baltarusijos pasieniečių Lydos būrio pareigūnai informavo VSAT Varėnos rinktinę, kad dalis asmenų ir automobilių per šį punktą nebus praleidžiami todėl, kad Baltarusijos pusėje numatoma atidaryti naują terminalą.

Kaimyninės šalies pareigūnų teigimu, minėtu laiku iš senojo į naująjį pastatą bus perkeliamos pasienio, muitinės ir kitų tarnybų darbo vietos, taip pat bus derinama techninė įranga.

VSAT teigimu, per Šalčininkų punktą į Baltarusiją vidutiniškai per parą išvyksta apie 1000 -1200 asmenų, tiek pat jų įvažiuoja į Lietuvą.

Artimiausias tarptautinis punktas Lietuvoje yra Medininkų, todėl tie vairuotojai, kurie uždarius Šalčininkų punktą būtinai turės patekti į Baltarusiją ar iš jos grįžti, galės vykti per čia.

Pasienyje su Baltarusija taip pat dar veikia tarptautiniai Lavoriškių ir Raigardo punktai.


Šiame straipsnyje: pasienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių