Sportinio „Abarth“ sugrįžtuvės

Italijos giganto „Fiat" sportinių automobilių padalinys „Abarth" planuoja gaminti mažą, greitą ir taupų „Abarth Coupe" automobilį. Tikėtina, kad naujasis automobilis prekyboje pasirodys 2010 ar 2011 metais.

„Coupe" bus gaminamas ant „Fiat 500" bazės, montuojama standartinė priekinių varomųjų ratų važiuoklė, variklis taip pat bus montuojamas priekyje. Sportiško dizaino dvivietis automobilis yra kuriamas galvojant apie kaštų mažinimą, todėl dauguma detalių bus skolinamasi iš jau gaminamų „Fiat 500" ir „Ford Ka" modelių. Kaip ir įprasta italams, išvaizda ir dizainas svarbiau nei techninės automobilių charakteristikos.

Spėjama, kad į „Abarth Coupe" automobilius bus montuojami 1,4 litro „Fiat 500" varikliai, pasiekiantys 135 ir 158 AG. Su galingesniu varikliu „Abarth Coupe" iki 100 km/h įsibėgės per 7 sekundes, su silpnesniu - per 8 sekundes.

Lenktyninių automobilių gamyklą „Abarth" 1949 metais Turine įkūrė Carlas Abarthas. 1971 metais „Abarth" buvo parduotas „Fiat" koncernui ir tapo jo sporto padaliniu. XX amžiaus pabaigoje ši automobilių markė buvo beveik užmiršta ir „Fiat" ją vėl atgaivino 2007 metais, pradėjęs kurti „Fiat Grande Punto", o vėliau „Fiat 500" išskirtines modifikacijas, pažymėtas „Abarth" ženklu. Naujasis „Abarth Coupe" taps pirmuoju po ilgos pertraukos grynakrauju „Abarth" modeliu.


Šiame straipsnyje: AbarthCoupeFiat

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių