Šlapio kelio pavojai atlydžio metu

Nors žiema pamažu traukiasi ir vairavimo sąlygos gerėja, vairuotojai turėtų išlikti budrūs.

Grėsmę saugiam važiavimui atlydžio metu kelia didelis vandens kiekis keliuose – padangos gali prarasti sąlytį su kelio danga.

Be to, vanduo paslepia ne tik mažus kelio nelygumus, bet ir gilias, pavojingas duobes, kurių po žiemos šalčių padaugėja.

„Vandens klanus geriau apvažiuoti vengiant staigių manevrų. Žinoma, jei tenka išsukti į gretimą kelio juostą, būtina įsitikinti, kad kelias laisvas, - įspėja aina.lt kalbintas „Renault vairavimo mokyklos“ direktorius. - Jei apvažiuoti vandens klano negalite, per jį važiuokite lėtai ir atsargiai.“

Atlydžio metu ypatingai pavojinga važiuoti negrįstu keliu, pavyzdžiui miške. Permirkusi žemė gali įklampinti automobilį purve arba priversto jį pavojingai slysti. „Purvu padengtu keliu taip pat reikia važiuoti lėtai ir vengti staigaus greičio didinimo. Vairavimo judesiai turi būti tolygūs ir ramūs, - pataria „Renault vairavimo mokyklos“ instruktoriai. - Geriausia nesustoti. Jei automobilis visgi užklimpo, o bandant važiuoti toliau slysta ratai, perjunkite aukštesnę pavarą.“

Vairuotojai turėtų atsiminti, kad pavasarį oro sąlygos gali pasikeisti staiga ir netikėtai, todėl svarbu užsitikrinti kuo geresnį matomumą vairuotojui – reguliariai papildyti stiklų plovimo skysčio bakelį, nuvalyti lempas, automobilio langus, veidrodėlius.


Šiame straipsnyje: vairavimasšlapias kelias

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių