Skatins aktyviau bendradarbiauti su JAV

Susisiekimo ministerijoje apsilankę JAV - Baltijos fondo atstovai informavo apie savo iniciatyvą 2009 m. gegužės 14-17 d. Vašingtone surengti JAV - Baltijos verslo forumą, skirtą šių šalių verslo ir vyriausybių atstovams. Forumo tikslas - skatinti JAV, Estijos, Latvijos ir Lietuvos verslo ryšius bei aktyvesnį bendradarbiavimą transporto srityje. 

Šiuo metu fondo atstovai lankosi visose Baltijos valstybėse, siekdami išsiaiškinti konkrečius šalių interesus bei galimas forumo temas. Susisiekimo ministro patarėjas Andrius Kalindra atkreipė dėmesį į tokius visoms Baltijos valstybėms svarbius klausimus, kaip intelektinių transporto sistemų diegimas siekiant gerinti eismo saugą šalyse, gera praktika įgyvendinant infrastruktūros projektus viešojo ir privataus sektorių bendradarbiavimo (PPP) principu, jūrų transporto plėtra. 

1990 m. įkurtas JAV - Baltijos fondas yra ne pelno organizacija, vienijanti Estijos, Latvijos ir Lietuvos demokratijos ir ekonomikos plėtra užsiimančius JAV verslo institucijų vadovus bei administracinių institucijų pareigūnus.


Šiame straipsnyje: JAV - Baltijos fondas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių