Sistema sunkvežimiams, perspėjanti apie „raguotus“ dviratininkus

Kompanija „Global Live“ pristato naujus įrenginius skirtus sunkvežimiams, kurie skanuoja aplink transporto priemonę esančią aplinką ir praneša jei joje atsiduria dviratininkai.

Ši sistema pritaikyta gyvenamosiose teritorijose dirbantiems sunkvežimiams.

Niekam ne paslaptis, kad gana dažnai dviratininkai patenka į akląsias sunkvežimių vairuotojų zonas ir dėl to nukenčia. Kai kuriose šalyse 20 proc. dviratininkų žūsta susidūrę su sunkvežimiais.

Sistema sudaryta iš 6 daviklių, pagrindinio bloko ir vaizdo kameros, kurios pagalba vairuotojas gali tiksliai matyti kas vyksta šalia jo sunkvežimio. Kuomet šalio jo atsiduria dviratininkas, sistema iš karto apie tai informuoja vairuotoją garsiniu signalu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kritinė Masė

Kritinė Masė portretas
Gegužės 31d. penktadienį, 18:00 Klaipėdoje, prie prekybos centro Big'as, įvyks šio mėnesio dviratininkų „Kritinė masė". Parodykim valdžiai ir automobilistams, kad dviratininkai yra pilnateisiai eismo dalyviai. Facebook: Kritinė Masė Klaipėdoje

Giedrė

Giedrė portretas
Tai jau tikrai esat kritinė masė. Kada išmoksit per perėjas eit šalia dviračio, kad negąsdintumėt paskui vairuotoju gulinėjimais ant kapoto...

kodel

kodel portretas
"raguotas"?kaip suprasti ir kur jo tie ragai?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių