Savaitgalį startuoja naujas ralis „Graži Lietuva“

Šio penktadienio (08. 20) vakarą į kempingą prie Dusios ežero rinksis pirmojo ekologinio-turistinio ralio "Graži Lietuva" dalyviai. Jiems teks įveikti apie 200 kilometrų trasą Lazdijų apylinkėse. Pasak ralio organizatorių, bus važiuojama visomis pravažiuojamomis vietomis – ir keliais, ir lauko keliukais bei seniau pasieniečiams skirtu valstybės sienos keliu.

Ralio dalyviai privalės visur laikytis kelių eismo taisyklių. Greičiau spustelėti akceleratorius jiems teks tik dviejose uždarose aikštelėse, kur bus surengtos figūrinio vairavimo rungtys. O visame maršrute dalyviams teks važiuoti nuo vieno garsaus turistinio projekto iki kito ir atlikti specialias užduotis – vienoje vietoje suskaičiuoti kryžius, kitoje laiptelius, trečioje aplankyti muziejų bei daug visko sužinoti.

Taip pat dalyviai sodins mišką pasienyje esančiame Europos parke bei rinks šiukšles Dusios ežero pakrantėse. Ralio nuostatai skatina dalyvius važiuoti švariais, ekologiškais automobiliais. Kiekvienas ekipažas gaus baudą jau registracijos metu – baudos sekundės bus skiriamos už automobilio išmetamą teršalų CO2 kiekį.

„Tokį ralį sugalvojome kartu su Lazdijų vadovais, kurie nori parodyti šaliai dzūkų krašto grožybes. Ralio idėja kilo tuomet, kai nusibodo klausyti  tautiečių kalbų, kokia neišsivyčiusi, negraži, nešvari  šalis yra Lietuva. - pasakoja Valdas Valiukevičius. – Jeigu mes patys taip galvosime, taip visada ir bus. Laikas keisti mastymą į pozityvesnį, keisti automobilius į švaresnius ir saugesnius bei kiekvienam mūsų padaryti bent po vieną žingsnelį link švarios, pasauliui priimtinos Lietuvos. Pradėkime nuo to, kad apžiūrėkime iš arti, kiek mes turime gražių vietų, gražių žmonių, pakelkime nuo žemės bent po vieną šiukšlę, pasodinkime medį. Taigi šis ralis –  pirmasis mūsų mažas žingsnelis.“

Šį renginį organizuoja Lietuvos žurnalistų autoklubas, turintis jau 15 metų įvairių renginių patirtį.


Šiame straipsnyje: Ralis "Graži Lietuva"

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių