Savaitgalį policija rengs reidus šalies keliuose

Siekdama mažinti eismo nelaimių skaičių keliuose, šalies policija lapkričio 21-23 d. savo prižiūrimose teritorijose organizuos reidus. 

Policijos prevencinės priemonės bus skirtos pėsčiųjų, dviratininkų, vadeliotojų daromiems Kelių eismo taisyklių pažeidimams išaiškinti ir jų prevencijai, transporto priemonių techniniams reikalavimams (padangos, žibintų šviesos ir pan.), vairuotojų blaivumui, apsvaigimui nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų tikrinti. 

Policija visiems eismo dalyviams primena, kad Kelių eismo taisyklėse reglamentuota, jog Lietuvos Respublikoje viešajame eisme leidžiama dalyvauti tik techniškai tvarkingoms motorinėms transporto priemonėms, nuo lapkričio 10-osios (iki kovo 31 d.) draudžiama eksploatuoti transporto priemones su vasarinėmis padangomis, pėstieji, dviratininkai, vadeliotojai tamsiuoju paros metu ar esant blogam matomumui privalo prie drabužių turėti prisegtą atšvaitą arba vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais, iš anksto pasirūpinti, kad dviratis (vežimas) būtų pažymėtas atšvaitais. 

Pastebima, kad šių metų dešimties mėnesių avaringumo statistika, palyginti su 2007 metų tuo pačiu laikotarpiu, yra geresnė, tačiau nerimą kelia tai, kad spalio mėnesį eismo įvykiuose žuvo 11 žmonių daugiau nei 2007 metų spalį. Tarp žuvusiųjų daugiausia pėsčiųjų - 19 ir vairuotojų - 20. Daugiau nei pusė pėsčiųjų (68,4 proc.) žuvo tamsiuoju paros metu.


Šiame straipsnyje: policijapolicininkasreidas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių