Savaitė keliuose: 8 žuvę, 95 sužeisti

Pirminiais duomenimis per savaitę šalyje užregistruoti 73 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės. Žuvo 8, sužeisti 95 eismo dalyviai, iš jų 16 – nepilnamečių.

Kovo 12–18 d. žuvo 4 vairuotojai, 2 keleiviai, 2 pėstieji (7 vyrai ir 1 moteris). Žuvusiųjų amžiaus vidurkis – 54-eri metai.

Pirminiais duomenimis, užregistruoti 3 eismo įvykiai, kuriuose dalyvavo neblaivūs vairuotojai. Juose sužeisti 4 žmonės.

Šiais metais (iki kovo 19 d.) Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 49 žmonės (tarp jų 3 nepilnamečiai), t. y. žuvo 28 eismo dalyviais mažiau nei praėjusiais metais per tą patį laikotarpį.

Keletas eismo nelaimių:

Kovo 13-osios popietę Marijampolės savivaldybėje, Meškučių kaime, kelyje Marijampolė–Kalvarija, neturinčio teisės vairuoti 18 metų Kauno miesto gyventojo vairuojamas automobilis „Volkswagen Golf“ įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kur susidūrė su automobiliu „Volkswagen Passat“. Įvykio metu žuvo pastarojo automobilio 63 metų vairuotojas, Marijampolės savivaldybės gyventojas. Sužeisti šio automobilio 63 metų keleivė ir „Golf“ vairuotojas paguldyti į ligoninę.

Kovo 14-osios pavakare Pasvalio rajone, Stumbriškio kaimo teritorijoje, nuo kelio nuvažiavo ir į medį atsitrenkė automobilis „Mitsubishi Pajero“, vairuojamas 45 metų panevėžietės. Įvykyje žuvo 50 metų keleivis, sužeista 46 metų keleivė.

Kovo 15-osios vakare (po šeštos) Alytaus rajone, Talokių kaimo teritorijoje (kelyje Alytus–Seirijai–Lazdijai), 64 metų šio rajono Volungės kaimo gyventojo vairuojamas automobilis „Hyundai Accent“, sukdamas į kairę (šalutinį kelią), nepraleido priešpriešinio eismo juosta važiuojančio automobilio „Peugeot 307“ ir su juo susidūrė. Į pastarąjį automobilį atsitrenkė ta pačia kryptimi važiavęs automobilis „Mercedes-Benz“, vairuojamas 28 metų vilniečio. Įvykyje žuvo „Hyundai“ 58 metų keleivė. Šio automobilio vairuotojas dėl sužeidimų paguldytas į ligoninės reanimaciją. Automobilio „Peugeot“ 23 metų vairuotojai paskirtas ambulatorinis gydymas.

Kovo 16-osios popietę Klaipėdoje, Šiaurės prospekto ir Pakruojų gatvės sankryžoje, iš šalutinio kelio išvažiuojantis automobilis „Audi A6“ nepraleido pagrindiniu keliu važiuojančio keturračio motociklo ir su juo susidūrė. Nuo smūgio keturratis apvirto. Įvykyje nesunkiai nukentėjo keturratį motociklą vairavusi 16 metų paauglė ir su ja važiavusi 8 metų keleivė. Pastaroji dėl galvos smegenų sutrenkimo paguldyta į ligoninę. Automobilį „Audi“ vairavo 53 metų Palangos miesto gyventojas.

Kovo 17-osios naktį Vilniuje, Eišiškių plento ir Kirtimų gatvės sankryžoje, atsitrenkęs į kelio atitvarus ir juos išlaužęs, nuo kelio nuvažiavo ir į medžius atsitrenkė vilkikas „Renault Premium 385“. Automobilį vairavęs 49 metų Baltarusijos Respublikos pilietis žuvo.


Šiame straipsnyje: Savaitė keliuose

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių