Saugiausiai vairuoja vokiečiai, atsakingiausiai – moterys

Vokietijos vairuotojai – patys saugiausi vairuotojai Europoje. Tokius rezultatus parodė vienos draudimo kompanijos atliktas tyrimas. Tyrimo metu paaiškėjo, kad moterys vairuoja daug atsakingiau, negu vyrai.

Vokietijos kaimynės šalys tiek praeitais, tiek ir šiais metais pripažino, kad vairuotojai vokiečiai keliuose vairuoja daug atsakingiau ir atsargiau, negu kitų Europos šalių vairuotojai. Daugelis iš 8 tūkstančių apklaustųjų iš 10 Europos šalių į pirmąją vietą iškėlė būtent Vokietijos vairuotojus.

Vis dėlto vokiečiai važinėja per daug dideliais greičiais, kad juos reikėtų laikyti sektinu pavydžiu. Nepadeda net ir aukštos baudos už greičio viršijimą. Kas antras (49 proc.) Vokietijos vairuotojas prisipažino, kad laikas nuo laiko viršija apgyvendintuose rajonuose leistiną greitį.

Užtat apie vairavimą išgėrus vokiečiai yra beveik vieningos nuomonės. 90 proc. Vokietijos vairuotojų mano, kad vairuoti išgėrus yra neleistina. Ypač principingos šiuo klausimu yra moterys.

Remiantis tyrimu, moterys daug rimčiau laikosi kelių eismo taisyklių, negu vyrai. 78 procentai tyrime dalyvavusių moterų mano, kad greičio viršijimas yra avarijų priežastis. Joms pritaria tik 60 procentų tyrime dalyvavusių vyrų, rašo autobild.lt.


Šiame straipsnyje: vairavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių