SAS grumiasi su krize

Skandinavijos aviakompanija SAS pranešė per trečiąjį šių metų ketvirtį gavusi 101 mln. Švedijos kronų (35,2 mln. litų) pajamų - t.y. daugiau nei penkis kartus mažiau nei tuo tarpu praėjusiais metais, kai pajamos siekė 553 mln. Švedijos kronų (192,7 mln. litų). Analizuojamu laikotarpiu SAS grupė skraidinamų keleivių skaičius 5,4 proc. iki 9,8 mln. 

"Kaip ir tikėtasi, SAS grupės trečiojo ketvirčio pajamos išliko teigiamos ir siekė 101 mln. kronų už tiesioginę veiklą. Pajamų mažėjimo priežastys išlieka tokios pat kaip ir ankstesniais laikotarpiais: sudėtinga ekonominė situacija, kuri paveikė bendrą rinkos paklausą ir pakeitė verslo keleivių elgseną, bei išlikusios aukštos kuro kainos šiuo periodu. Dabartinis staigus degalų kainų kritimas palankus tiek visai pramonei, tiek SAS, bet stiprėjantis JAV doleris ir toliau gilėjanti recesija dėl finansinės krizės neigiamai atsilieps skrydžių apkrovimui", -  teigia SAS prezidentas Matsas Janssonas. 

Pasak jo, šiuo metu SAS patiria trejopą krizę. Finansinė krizė užgriuvo oro industrijos krizės metu ir stiprina neigiamas ekonomines tendencijas. Tam, kad būtų užtikrintas SAS tolimesnis augimas, grupės vadovai ir valdybos nariai telkiasi ieškodami įvairių struktūrinių alternatyvų ir sprendimų. Be struktūrinių pakeitimų, ypač svarbu sumažinti kainų skirtumą palyginus su konkurentais, todėl šiuo metu deramasi su visomis prekybos sąjungomis.

M.Janssono teigimu, SAS vykdomų skrydžių reguliarumas ir šiuo metu išlieka aukščiausio lygio. Kompanija yra tarp geriausių Europos oro bendrovių ir pirmauja tarp didžiųjų vežėjų. 


Šiame straipsnyje: SASpajamoskrizė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių