Sankt Peterburge įrengs išmaniąsias autobusų stoteles

Sankt Peterburge atsiras autobusų stotelės, kur bus įrengti bankomatai, mokėjimo terminalai, Wi-Fi internetas ir informaciniai stendai, pranešantys, kiek laiko liko laukti autobuso, tramvajaus ar troleibuso.

Projektą, pavadintą „Išmaniosios stotelės“, ketinama įgyvendinti pasitelkus privačius investuotojus. Laukdami autobuso, keleiviai galės ne tik naršyti po internetą, bet ir susimokėti už paslaugas. Be to, čia bus sumontuotas specialus mygtukas, kurį paspaudus bus galima išsikviesti policiją ar greitosios pagalbos automobilį.

„Išmaniosiose stotelėse“ taip pat bus galimybė įsigyti viešojo transporto bilietus.

Investuotojai už savo lėšas žada įrengti „išmaniąsias stoteles“ per penkerius metus. Jie taip pat prižiūrės įrangą stotelėse, gaudami pelną už jose veikiančius bankomatus. Tokiu būdu miesto valdžiai naujųjų stotelių įrengimas nekainuos.

Šiuo metu projektas derinamas. Jei jam bus pritarta, iš pradžių Sankt Peterburge atsiras šimtas „išmaniųjų stotelių“, pirmoji – jau šių metų rudenį. Idėjos autoriai ketina jas pradėti montuoti miegamuosiuose rajonuose, greta judriausių sankryžų. Tam, kad įranga būtų apsaugota nuo vandalų, stotelėse bus montuojamos ir vaizdo stebėjimo kameros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stasys

Stasys portretas
Gerb. žurnalistai, rašantys tolius straipsnius. Įsisąmoninkite pagaliau kartą ir matyt ilgam - viskas kas daroma Rusijoje (ypač šiuo metu prisidengiant inovacinėmis technologijomis ir modernizacija) yra elementarus akių dūmimas ir melas, Potiomkino dvarai. Tikslas vienas - gauti babkių iš biudžeto, padaryti keletą pokazuchų, o visa kita paprasčiausiai išvogti. Tad nerašinėkite prašau nesąmonių apie "išmaniąsias stoteles" Piteryje. Jau Maskvoje mačiau vieną tokią, kuri po trijų savaičių nustojo veikti. Ir ką - babkės išvogtos - darbai "padaryti".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių