S. Loebas galėtų lenktyniauti ir „Formulė-1"

Po ralio čempiono Sebastieno Loebo bandymų su „Red Bull" komanda Barselonoje, specialistai teigia, kad WRC meistras pakankamai greitas lenktyniauti „Formulėje-1".

S.Loebas šią savaitę dalyvavo bandymuose ir įveikė 82 ratus be jokių problemų, parodydamas labai neblogą rato įveikimo laiką. „Tikėjausi nustebti - taip ir įvyko. Sebastienas buvo labai įspūdingas. Įlipęs į automobilį jis neatliko nei vieno klaidingo veiksmo nuo pat pradžių."", - teigė „Red Bull" lenktynių inžinierius Daniele Casanova.

S.Loebas pilotavo modifikuotą RB4 bolidą su „slick" tipo padangomis bei 2009 metų reikalavimus atitinkančiu prispaudžiamosios galios imitavimo paketu ir buvo aštuntas iš septyniolikos bandymų dalyvių.

Nepaisant to, kad skirtingi lenktynininkai bandė skirtingus automobilius, D. Casanova mano, kad S. Loebo rezultatas buvo labai geras. „Sunku įvertinti tikslią poziciją. Mes galime lyginti tik savo rezultatus, tad sakyčiau, kad Sebastienas važiuotų kažkur peletono viduryje, kas yra galingai įspūdinga.", - teigė „Red Bull" atstovas.

Nepaisant to, kad S. Loebas įrodė savo sugebėjimus, jis atmetė bet kokias spekuliacijas apie lenktyniavimą „Formulėje-1". „Galbūt esu per senas. Jei tai daryčiau, turėčiau tai atlikti dar prieš keletą metų. Šis bandymas įvyko tik dėl to, kad „Red Bull" man pateikė tokį pasiūlymą. Negali lyginti F-1 su raliu, skirtumai labai dideli. Netiesa, kad ralis yra labiau komfortiškas, nes kai aš greičio ruože lekiu pilnu greičiu esu susikoncentravęs lygiai taip pat, kaip ir čia", - teigė prancūzas.

Taip pat Sebastienas patikino, kad labiau padirbėjus, jo rezultatas būtų dar geresnis, bet jis atsisakė spekuliuoti kiek konkrečiai galėtų pagreitėti. „Manau, jog manyje dar yra greičio, bet nesakysiu, kad galėčiau važiuoti sekunde greičiau ar panašiai. Tačiau tikrai buvo momentu, kur galėčiau patobulėti. Ypatingai tai liečia stabdymo zonas. Kartais stabdydavau per anksti, o kartais - per vėlai. Manau, kad tai pats sunkiausias dalykas visiems, kas bando F-1 pirmą kartą. Viskas kitkas vyko neblogai. Prieš tai stebėjau vaizdo medžiagą, kuri, pavyzdžiui, padėjo sužinoti lenktyninę trajektoriją", - kalbėjo ralio meistras.

Šiomis dienomis dar viena įžymybė sės į F-1 bolidą - Maranello žiede „Ferrari" išbandys „MotoGP" čempionas Valentino Rossi.


Šiame straipsnyje: LoebasFormulė-1ralisRed Bull

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių