Rygoje - ilgiausias pakilimo takas

Šiandien tarptautiniame Rygos oro uoste po rekonstrukcijos atidarytas pakilimo takas, tituluojamas pačiu ilgiausiu Baltijos šalyse. 

„Pakilimo takai yra svarbiausia bet kokio oro uosto vieta. Šis pakilimo takas žymi naują Rygos tarptautinio oro uosto veiklos etapo pradžią. Atidarydami šį taką, įgyvendiname svarbiausią sąlygą oro uostui tinkamai veikti ateityje. Kitais metais imsimės taip pat svarbaus projekto - naujo oro uosto pastato statybos", - teigė Rygos tarptautinio oro uosto valdybos pirmininkas Krisjanis Petersas. 

Pakilimo takas buvo pratęstas 650 metrų ir dabar jo ilgis siekia 3200 metrų. Tai leidžia tarptautiniam Rygos oro uostui priimti tarpžemyniniais maršrutais skraidančius pačius didžiausius lėktuvus, pavyzdžiui, „Airbus A 340" arba „Boeing 747", „Boeing 757", „Boeing 767" ir „Boeing 777" lainerius. Artimiausias panašaus dydžio pakilimo takas yra „Arlanda" oro uoste Stokholme ir „Vantaa" oro uoste Helsinkyje. 

„Aš tikiu, kad netrukus stebėsime dar nematytus lėktuvus iš viso pasaulio, besileidžiančius čia, tarptautiniame Rygos oro uoste", - sakė K.Petersas. 

Anot jo, naujasis 3200 metrų ilgio pakilimo takas leis Baltijos šalių gyventojams pasiekti dar daugiau šalių, o kelionės bus patogesnės ir greitesnės. Tarptautinis Rygos oro uostas įkurtas Rytų ir Vakarų kryžkelėje - tai strategiškai svarbus susisiekimo centras, kuriame yra puiki galimybė vystyti tarptautinį oro transportą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių