Rusai brangina „kapeikas“, o Katare pūna super automobiliai

Sankt Peterburge trečiadienį vyko „kapeikų“ paradas, surengtas XIX tarptautinės parodos „Automobilių pasaulis“ proga.

Daugiau nei šimtas VAZ -2101 modelių rytą važiavo nuo miesto pradžioje esančio Kolomiažsko prospekto iki Sankt Peterburgo kultūros ir sporto komplekso.

Šventinė vilkstinė buvo pasipuošta vėliavomis, balionais, apie save pranešė ir garsiniais signalais, rašo auto.newsru.com.

Šių metų paradas buvo „ypač spalvingas“ – garsiosios „kapeikos“ mini keturiasdešimtmetį.

Anuomet šis automobilis daugeliui rusų buvo turto ir prestižo simbolis. Vyresnio amžiaus žmonės jaučia nostalgiją matydami senas geras ryškiai geltonas „kapeikas“, kurių pirmos nuo konvejerio nuriedėjo dar 1970 metais.

Tuo tarpu Kataro, vienos iš penkių didžiausią milijonierių koncentraciją sutelkusių šalių, gyventojų meilė automobiliams nesuprantama. Šalyje ne tik „kapeikos“, bet ir nepakartojami automobilių pramonės stebuklai  neprižiūrimi. Tiesiog palikti  stovėti ir vietoje supūti.

Panašus ir šio „Jaguar XJ220“ likimas. Tokių automobilių (1991 metų laidos modelis) pagaminta vos 280 egzempliorių.

Tai buvo pirmasis istorijoje Didžiosios Britanijos gamintojo „Jaguar“ super automobilis, skirtas važinėti keliuose. Šį automobilį tuomet žinojo visas pasaulis, įskaitant rusus, mačiusius jį kramtomos gumos „Turbo“ popierėliuose. Iš jų daugelis suprato, kad „kapeika“ – ne pats greičiausias automobilis: XJ220 galėtų važiuoti kur kas greičiau - 347 km / val.


Šiame straipsnyje: LadavazAvtoVAZ

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių