Reikalavimai trečiųjų šalių mašinoms nesikeičia

Susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio įsakymu nustatyti reikalavimai transporto priemonėms, patenkančioms į Lietuvą iš trečiųjų šalių( JAV, Kinija  ir kt.) Įvežtiems iš trečiųjų šalių naudotiems automobiliams bus reikalaujama sutvarkyti žibintus, kad jų spalvinė gama ir išsidėstymas atitiktų Europoje nustatytus reikalavimus. 

Šie reikalavimai galios ne tik lengviesiems automobiliams, motociklams, bet ir lengviesiems krovininiams automobiliams, kurių bendroji masė neviršija 3500 kg. Jie galios tik Lietuvoje registruojamoms transporto priemonėms. Pastaruoju ministro įsakymu  į nacionalinę teisę perkelta Europos parlamento ir Tarybos direktyva 2007/46/EB. 

ES direktyvoje reikalaujama, kad iš trečiųjų šalių įvežami pavieniai nauji lengvieji automobiliai turi atitikti bent pagrindinius (supaprastintus) ES reikalavimus, todėl nustatyta, kad Lietuvoje bus galima registruoti tik tokius naujus automobilius, kurių triukšmo, išmetimo (būtinas ne mažiau kaip trijų pakopų katalizatorius) ir stabdžių parametrai atitinka ES reikalavimus. 

Valstybinė kelių transporto inspekcija  prie Susisiekimo ministerijos ( VKTI) turės teisę suteikti europinį tipo pripažinimą Lietuvoje gaminamoms transporto priemonėms, sistemoms ar sudėtinėms dalims. Gamintojai privalės užtikrinti, kad jų gaminamos transporto priemonės, sudėtinės dalys, atskiri techniniai mazgai ar sistemos atitiktų patvirtintą tipą. 

Ministro pasirašytas dokumentas iš esmės patvirtina  iki šiol galiojusius reikalavimus, kurie buvo nustatyti Valstybinės kelių transporto inspekcijos prie Susisiekimo ministerijos. 

Ši institucija ir toliau vykdys gamintojų priežiūrą.  Šiuo metu Lietuvoje yra 18 gamintojų, kurie gamina priekabas, autovežius, gaisrinius automobilius, perdaro krovinines transporto priemones į keleivines, gamina sudedamąsias dalis ir kt. Nuo šiol Lietuvoje pagaminta ir sertifikuota transporto priemonė be jokių papildomų kliūčių galės būti registruojama bet kurioje ES šalyje. Tai sudarys galimybes Lietuvoje pagamintą produkciją be jokių papildomų kliūčių realizuoti visose ES šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
bet miestuose pilna masinu su neatitinkanciais zibintais... pastoviai akina.

algiui

algiui portretas
ir tai - dazniausiai eurokibirai su eurolempomis...

Maximaz

Maximaz portretas
draugas nusipirko europietišką vectra su angliškais priekiniais žibintais :)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių