„Regitroje“ - ieškomų automobilių antplūdis

Lapkričio 2 - 8 dienomis „Regitra“ transporto priemonių registravimo padaliniuose buvo atsisakyta įregistruoti 7 ieškomas ir 2, kaip įtariama, suklastotus registracijos dokumentus turinčias, transporto priemones, rašo autobild.lt.

53 m. gyventojas „Regitra“ Vilniaus filiale pateikė registruoti iš Italijos įvežtą ieškomą 2002 m. gamybos Audi A4.

Į „Regitra“ Kauno filialą per savaitę kreipėsi 4 asmenys, pateikę registruoti ieškomas transporto priemones: 69 m. gyventojas pateikė registruoti iš Italijos įvežtą ir ieškomą 2002 m. gamybos Opel Vectra, 25 m. gyventojas – ieškomą 2001 m. gamybos Peugeot 307, 32 m. gyventojas – 2004 m. gamybos Audi A8, užsienio pilietis – iš Vokietijos įvežtą 2003 m. gamybos Ford Fiesta.

„Regitra“ Panevėžio filiale 61 m. gyventojas pateikė registruoti iš Italijos įvežtą ieškomą 2002 m. gamybos Citroen Xsara, „Regitra“ Šiaulių filiale 44 m. gyventojas – iš Prancūzijos įvežtą ieškomą 2000 m. gamybos Audi A4.

Užsienio pilietis „Regitra“ Kauno filialo Dainavos grupėje pateikė registruoti iš Prancūzijos įvežtą 2000 m. gamybos Opel Corsa, o 27 m. Lietuvos gyventojas „Regitra“ Vilkaviškio grupėje – iš Italijos įvežtą 1999 m. gamybos Fiat Ulysse, kurių registracijos dokumentai, kaip įtariama, suklastoti.
Ieškomas bei sukėlusias įtarimų transporto priemones sulaikė policija ir pradėjo tyrimą.

Įmonės specialistai atkreipia dėmesį, kad prieš įsigydami iš užsienio į Lietuvą įvežtą, anksčiau Lietuvoje neregistruotą transporto priemonę, gyventojai turėtų įsitikinti, ar pardavėjas gali pateikti jos ankstesnės registracijos ir atitinkančius paskutinį transporto priemonės statusą toje šalyje dokumentus.

Šie dokumentai būtini norint transporto priemonę perregistruoti „Regitra“ padalinyje. Su užsienio valstybėse išduodamų transporto priemonių registravimo dokumentų pavyzdžiais galima susipažinti „Regitra“ interneto svetainėje.

Gyventojai turėtų ypač atkreipti dėmesį į jų pasirašomus transporto priemonės įsigijimo dokumentus. Pasirašydami ant nepažįstamų tarpininkų pateiktų transporto priemonės įsigijimo dokumentų, pirkėjai rizikuoja įsigyti vogtą arba suklastotą transporto priemonę, o kartu ir prarasti tarpininkui sumokėtus pinigus. Lietuvos Respublikos civiliniame kodekse nustatyta, kad pardavėjas, iš esmės pažeidęs transporto priemonės pirkimo–pardavimo sutarties sąlygas, privalo pirkėjui grąžinti sumokėtus pinigus ir atlyginti patirtus nuostolius.

Įmonės specialistai ypač atkreipia dėmesį į tai, kad pasitaiko itin daug tokių atvejų, kai transporto priemonės įsigijimo dokumentuose nurodomas transporto priemonės pardavėjas – užsienio valstybės pilietis ar įmonė – pirkėjui yra nežinomas asmuo, apie jį pirkėjas neturi jokios informacijos.

Gyventojai, norintys išsamiau pasidomėti transporto priemonių registravimui keliamais reikalavimais, kviečiami susipažinti su „Regitros“ interneto tinklalapyje regitra.lt pateikta informacija, arba paskambinti įmonės informaciniais telefonais.


Šiame straipsnyje: vogtas automobilisRegitra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių