Prevencinės priemonės vaikams - investicija į ateitį

Ketvirtadienį Policijos departamente policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas ir pavaduotojas Saulius Skvernelis susitiko su LR transporto priemonių draudikų biuro (toliau - Biuras) direktoriumi Algimantu Križinausku ir Plėtros departamento direktoriumi Tomu Rudzkiu.

Policijos vadovas padėkojo Biuro direktoriui už paramą įgyvendinant ir diegiant prevencines programas. „Dėl mažėjančio finansavimo vis sunkiau rasti lėšų prevencinėms priemonėms, todėl tiek Jūsų, tiek kitų socialinių partnerių parama policijai yra labai reikšminga ir svarbi. Tokia pagalba ne tik įtakoja gerėjančią eismo situaciją šalies keliuose, bet ir yra didžiulė investicija į ateitį. Kartais girdime nuomonių, kad atšvaitų dalijimas yra tik pinigų ir laiko švaistymas. Tačiau kas gali suskaičiuoti, kiek gyvybių išgelbėjo prisegtas atšvaitas?" - retoriškai klausė V. Telyčėnas.

Biuro direktorius pasidžiaugė eismo klasių plėtra Lietuvoje, tačiau iki šiol jį labiausiai stebina  nuoširdus pareigūnų darbas su vaikais. „Suprantu, kad banditų gaudymas yra svarbiau, bet negalime pamiršti ir vaikų auklėjimo priemonių. Apsilankęs eismo klasėje mačiau, kiek širdies atiduoda pareigūnai tiems vaikams. O blizgančios vaikučių akys yra geriausias atsakymas skeptikams", - kalbėjo A. Križinauskas.

Dar 2003 metais, pirmą kartą policijos istorijoje, Biuras skyrė lėšų policijos patrulinių automobilių nuomai. Tuometinė Lietuvos policijos eskortavimo rinktinė veiklos nuomos pagrindais įsigijo 8 naujus BMW markės automobilius. Šie patruliniai automobiliai buvo skirti vykdyti eismo priežiūrą šalies magistraliniuose keliuose ir oficialioms užsienio delegacijoms lydėti. Ne kartą Biuras policijai dovanojo atšvaitų, kurie buvo dalijami eismo dalyviams įvairių prevencinių priemonių metu. Dabar sulaukta dar viena Biuro parama. Skirtos lėšos įsigyti būtinoms vaizdinėms mokymo(si) priemonėms, kurios reikalingos saugaus eismo klasėms, įkurtoms Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio ir Utenos apskričių vyriausiuosiuose policijos komisariatuose. Klaipėdos ir Panevėžio apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų Kelių policijos biurams nupirkti vaizdo projektoriai, specialios vaikams skirtos automobilinės sėdynės, žaidimai „Kelio ženklai", televizorius, Vilniaus saugaus eismo klasei - stendas. Dar bus nupirkti pastatomi šviesoforo modeliai.

Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnyba kartu su Biuru šių metų spalio-gruodžio mėnesiais vykdo tikslinį prevencinį projektą „Būk matomas ir saugus kelyje". Šio projekto tikslas - mažinti eismo įvykių, kuriuose tamsiuoju paros metu nukenčia pėstieji (dviratininkai, vadeliotojai), skaičių, keisti eismo dalyvių elgesį kelyje, ugdyti atsakomybę ir sąmoningumą. Projekto metu pėstiesiems, dviratininkams (vadeliotojams) bus išdalyta apie 19 000 atšvaitų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių