Policija prašo vairuotojų kelyje saugotis laukinių gyvūnų

  • Teksto dydis:

Pastaruoju metu padažnėjo pranešimų, kad važiuojamoje kelio dalyje pasirodo laukiniai gyvūnai. Ukmergės rajone techninis eismo įvykis, kurį sukėlė netikėtai į kelią išbėgusi stirna, užfiksuotas vakar.

Trečiadienį apie 13 val. 8 min. automagistralėje Vilnius-Panevėžys, 62 kilometre, automobilis „Mazda“, kurį vairavo V.D., numušė stirną. Eismo įvykio metu žmonės nesusižalojo, kelio atitvarai nebuvo neapgadinti, tačiau laukinis gyvūnas buvo visiškai sumaitotas, o automobilis apgadintas.

Vadovaujantis LR ATPK 250 str. 1 d. 1 p. buvo priimtas nutarimas nepradėti administracinės teisės pažeidimo bylos vairuotojo atžvilgiu.

Policija prašo vairuotojų būti atidiems važiuojant miškingomis vietovėmis.

Šiais metais yra užfiksuota 12 atvejų, kuomet laukiniai gyvūnai išbėgo į kelią: trys laukiniai gyvūnai išbėgo į automagistralę Vilnius – Panevėžys, trys – kelyje Kaunas – Daugpilis, du atvejai užfiksuoti kelyje Ukmergė – Molėtai. Taip pat susidūrimai su gyvūnais yra užfiksuoti keliuose  Ukmergė-Patronys-Pagiriai, Ukmergė-Raguva-Nemėžis, Radiškis-Anykščiai-Rokiškis, Kėdainiai-Šėta-Ukmergė. Dažniausiai po automobilių ratais patenka stirnos – numuštos 6, bei šernai – numušti 5.  Taip pat vieną sykį avariją sukėlė į kelią išbėgęs elnias. Atkreiptinas dėmesys, kad tik du kartus kelyje buvo įspėjamieji kelio eismo ženklai,  įspėjantys apie laukinius gyvūnus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių