Policija: kelionės dokumentais pasirūpinkite iš anksto

Vasara – atostogų ir kelionių metas. Visi gyventojai, ypač  planuojantys išvykas į užsienį, turėtų pasitikrinti, ar galioja jų turimi kelionės dokumentai.

Tai – pasai, asmens tapatybės kortelės. Reikia nepamiršti, kad iš anksto derėtų pasirūpinti ir vaikų kelionės dokumentais.

Policijos departamento Viešosios policijos valdyba atkreipia dėmesį, kad nuo š. m. sausio 1 d. gyventojai, ketinantys gauti ar pasikeisti asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus, tai gali padaryti jiems patogiausioje teritorinės policijos įstaigos migracijos tarnyboje (nebūtinai ten, kur deklaruota jų gyvenamoji vieta). Raginame tai padaryti kuo anksčiau, nelaukiant vasaros sezono, kuomet šiose tarnybose labai pagausėja lankytojų.

Policija primena, kad nors Lietuva ir yra Šengeno erdvės narė, ir vykstant į kitą Šengeno erdvės valstybę, nebevykdoma anksčiau įprasta pasienio patikra, keliaujantys Lietuvos Respublikos piliečiai privalo su savimi turėti galiojantį kelionės dokumentą. Lietuvos Respublikos pasas yra tinkamas kelionės dokumentas, keliaujant į bet kurią užsienio valstybę (reikėtų tik pasidomėti, ar reikalinga vykimui į konkrečią šalį tos valstybės viza).

Nemažai užsienio valstybių galiojančiu kelionės dokumentu pripažįsta ir Lietuvos Respublikos asmens tapatybės kortelę. Informaciją apie užsienio valstybes, kurios pripažįsta Lietuvos Respublikos asmens tapatybės kortelę tinkamu kelionės dokumentu, taip pat ir kitą informaciją, aktualią keliaujantiems, galima rasti tinklalapiuose www.migracija.lt, www.urm.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių