Pernai „Audi“ tapo Lietuvos prestižinio sektoriaus lydere

Bendrovės „Auto Tyrimai“ duomenimis, Lietuvos prestižiniame automobilių sektoriuje 2009 metais pirmavo „Audi“. Pernai įregistruoti 199 nauji „Audi“ automobiliai. Itin atkaklioje kovoje „Audi“ nežymiai pranoko artimiausią varžovę – BMW.

Dėl besitęsiančio ekonominio nuosmukio pernai Lietuvos naujų automobilių rinka susitraukė net 67 proc. lyginant ją su 2008 metais. Skaičių kalba tai reiškia 8 291 įregistruotą naują automobilį pernai ir 25 192 naujus automobilius 2008-aisiais. Tokie pat prasti rezultatai ir dar dviejose Europos šalyse – Islandijoje ir Latvijoje. Pastarojoje 73 proc. nuosmukis – blogiausias rodiklis visoje Europoje.

Nepaisant tokių pokyčių, „Audi“ rinkos dalis Lietuvoje pernai padidėjo 0,4 proc. ir pasiekė 2,4 proc. „Audi“ atstovai tai vertina kaip labai teigiamą poslinkį, rodantį, kad ši tendencija tęsis ir 2010 metais. Pernai Lietuvoje populiariausi buvo A3 (įregistruoti 49 nauji automobiliai), Q5 (42) ir A6 (29) „Audi“ modeliai.

Kaip „Audi“ tapo stipri kaip niekada anksčiau, visiškai atspindinti pagrindines „Vorsprung durch Technik“ šūkio, kalbančio apie „pažangą technikoje“, vertybes.

„Šie metai netaps išimtimi ambicingiems „Audi“ planams. Mūsų laukia daug siurprizų, iš kurių pirmasis - „Audi“ naujos kartos flagmano A8 pasirodymas pavasarį. Po šios premjeros mes parodysime visiškai naujus „Audi“ modelius, kurie papildys dabartinių gamą. Tai „Audi A1“ ir „Audi A7“. Ir tai dar ne viskas – „Audi S5 Sportback“, „Audi R8 Spyder“, „Audi RS5 Coupe“ ir naujosios kartos „Audi TT“ Lietuvos keliuose pamatysime irgi jau greitai,“ – teigia „Audi“ atstovybės Baltijos šalyse vadovas Espenas Egelundas.

2009 m. AUDI AG pardavė apie 950 tūkst. automobilių. 2008 m. kompanijos pajamos siekė 34,2 milijardus eurų, o pelnas prieš mokesčius – 3,2 milijardo eurų. Audi gamina automobilius Ingolstadte ir Neckarsulme (Vokietijoje), Györe (Vengrijoje), Changchune (Kinijoje) ir Briuselyje (Belgijoje). Automobilių surinkimas pradėtas ir Aurangabade (Indijoje). 2007 metų pabaigoje čia pradėtas surinkinėti „Audi A6“, o 2008 m. spalį – ir „Audi A4“. Kompanija dirba daugiau nei 100-e viso pasaulio rinkų. Tarp šiuo metu AUDI AG priklausančių padalinių yra „Automobili Lamborghini Holding S.p.A.“, įsikūrusi Sant’Agata Bolognese miestelyje (Italijoje), bei „quattro GmbH“ Neckarsulmo mieste.

„Audi“ viso pasaulio padaliniuose šiuo metu dirba maždaug 58 tūkst. darbuotojų, iš kurių 46 500 – Vokietijoje. Kasmet „Keturių žiedų“ gamintoja, norėdama išlaikyti kompanijos technologinį pranašumą, kurį skelbia „Vorsprung durch Technik“ šūkis, investuoja maždaug po 2 milijardus eurų. 2015 metais Audi planuoja ženkliai padidinti savo gaminamų modelių skaičių – iki 42-iejų. 2009-aisiais Audi atšventė savo 100-ąjį gimtadienį. Kompaniją Zwickau mieste įkūrė Augustas Horchas 1909 metų liepos 16 dieną. Jis „Audi“ kompaniją pavadino išvertęs savo pavardę į lotynų kalbą („klausykis!“).


Šiame straipsnyje: Audi

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių