Patirtimi dalinsis vairuotojų rengimo specialistai

Ketvirtadienį Vilniuje prasidės tarptautinė konferencija „Būsimųjų vairuotojų mokymas ir egzaminavimas – patirtis ir perspektyvos“. Ją rganizuoja Vidaus reikalų ministerijos ir VĮ „Regitra“.

Nors pastaraisiais metais Lietuvos keliuose buvo juntama eismo nelaimių mažėjimo tendencija, bendras avaringumo lygis, ypač lyginant su daugeliu Europos Sąjungos šalių, tebelieka didelis. Toliau augant šalies automobilizacijos lygiui, eismo sąlygos vis dar yra sudėtingos. Pradedantieji vairuotojai, kuriems trūksta vairavimo patirties, yra viena gausiausių eismo dalyvių rizikos grupių.

Formuojant pradedančiųjų vairuotojų įgūdžius, didelę reikšmę turi vairuotojų rengimo vairavimo mokyklose kokybė, tinkamas jų įgūdžių patikrinimo organizavimas, tolesnio įgūdžių įtvirtinimo ir vairavimo kokybės gerinimo priemonės.

Pastaruoju metu visuomenėje nemažai diskutuota dėl įvairių siūlymų keisti šiuo metu galiojančią vairuotojų rengimo tvarką. Siekdama visuomenei pateikti geriausią užsienio šalyse sukauptą vairuotojų rengimo patirtį, VĮ „Regitra“ į konferenciją „Būsimųjų vairuotojų mokymas ir egzaminavimas – patirtis ir perspektyvos“ pakvietė Austrijos, Švedijos, Suomijos, Estijos, Latvijos ekspertus, kurie pasidalins savo nuomone aktualiais vairuotojų rengimo ir eismo saugumo klausimais.

Renginio partneriai - Susisiekimo ministerija ir Transporto priemonių draudikų biuras. Renginys vyks balandžio 22 d. nuo 9 val. viešbutyje „Best Western Vilnius“ (Konstitucijos pr. 14, Vilnius).


Šiame straipsnyje: Regitravairavimo egzaminas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių