Partija „Tvarka ir teisingumas“ okupavo „Autrolį“

Nuo praėjusio penktadienio „Autrolio“ generalinio direktoriaus kėdę užima Laisvydas Rudžianskas. Nors jį atsisakė tvirtinti Registrų centras, direktorius jau pasirašė darbo sutartį ir jam kapsi alga, bet savivaldybėje apie tai nežinoma.

Įstatymai negalioja

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ (TT) deleguotas L.Rudžianskas anksčiau buvo šios savivaldybės įmonės valdybos pirmininkas.

Balandžio viduryje įvyko valdybos narių susirinkimas, kuriame jis, nesilaikant reglamento, paskirtas generaliniu direktoriumi. Kitas TT atstovas, Donatas Senikas, tądien sėdo į valdybos pirmininko kėdę.

Kad priimtas sprendimas neteisėtas, patvirtino valdybos narius iš Registrų centro penktadienį pasiekusi pažyma, kurioje atsisakoma įregistruoti L.Rudžianską kaip įmonės direktorių.

Reglamentas buvo pažeistas, mat posėdyje dalyvavo tik keturi valdybos nariai iš septynių. Kvorumui reikia penkių narių, o jo nesurinkus negali būti priimami jokie sprendimai.

Valdybos posėdį paliko trys liberalcentristų, socialdemokratų ir jaunalietuvių frakcijų savivaldybės taryboje deleguoti nariai. Jie buvo pasipiktinę, kad klausimas dėl direktoriaus ir valdybos pirmininko pristatytas ne iš anksto, kaip reikalauja reglamentas, o posėdžio dieną, paskubomis.

Posėdyje liko trys TT ir vienas konservatorių delegatas.

Pabandė registruoti

„Naujo valdybos posėdžio nebuvo ir jo niekas neorganizavo. Kažkas pabandė pagal mūsų praėjusio valdybos posėdžio protokolą įregistruoti naująjį direktorių, tačiau penktadienį gavome raštą iš Registrų centro. Čia atsisakoma patvirtinti naująjį vadovą ir prašoma iki gegužės 24 d. patikslinti balsavimo rezultatus“, – gautą raštą komentavo anuomet valdybos posėdį palikęs valdybos narys Pranas Paškevičius.

Nepaisant šio rašto, L.Rudžianskas nuo pirmadienio jau dirba „Autrolio“ generaliniu direktoriumi – su L.Rudžiansku darbo sutartį pasirašė naujasis valdybos pirmininkas D.Senikas.

Parašų nededa

Pasak P.Paškevičiaus, toks Registrų centro atsakymas, ko gero, buvo netikėtas ir naujiesiems bendrovės vadovams – vakar jie tarpusavyje nesusitarė, kas turi pasirašyti įmonės dokumentus. 

„Jei direktorius paskirtas, tai jis jau įregistruotas “Sodroje„ kaip naujas darbuotojas ir gauna algą. Vis dėlto, mano žiniomis, L.Rudžianskas vengia pasirašyti bet kokius popierius. Juos duoda pasirašyti laikinai “Autrolio„ generalinio direktoriaus pareigas einančiam Alvydui Stanislovaičiui. Įdomi, pusiau kriminalinė situacija“, – kas atsakingas už vadovavimą įmonei, svarstė P.Paškevičius.

Jis neabejojo, kad dabar savo žodį turėtų tarti teisėsauga, mat jei direktorius į pareigas priimtas neteisėtai, tai švaistomi mokesčių mokėtojų pinigai ir galbūt sau siekiant naudos klastojami dokumentai.

Naujasis „Autrolio“ vadovas L.Rudžianskas „Kauno dienai“ patvirtino, kad šiuo metu eina generalinio direktoriaus pareigas. „Ne, man nėra žinoma, kad Registrų centras atsisakė registruoti mane eiti šias pareigas. Žinau, ką jie daro ir kokius raštus rašo, bet jie tikrai nėra atsisakę tvirtinti mano kandidatūros. Nepatvirtino, bet ir neatsisakė“, – gana painiai susidariusią teisinę situaciją aiškino L.Rudžianskas.

Anot jo, šiuo metu Registrų centras vykdo „teisės aktuose numatytas procedūras“. Paklaustas, kokias, naujasis direktorius atsakė, kad reikia patikslinti kai kuriuos pateiktus duomenis, tačiau kokius, sakė negalintis tiksliai nurodyti.

Savivaldybė nežinojo

Savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis apie naujai įdarbintą „Autrolio“ direktorių išgirdo tik iš „Kauno dienos“.

„Pirmą kartą girdžiu, kad jis tapo direktoriumi. Jei jo neregistravo Registrų centras, vadinasi, jis pareigas užima neteisėtai ir tai yra nelegalu. Kokie bus mūsų žingsniai? Paprašysime visos informacijos iš “Autrolio„ valdybos, nes kol kas nieko neturime“, –  teigė D.Ratkelis.

Valdančiojoje savivaldybės tarybos daugumoje esančios politinės jėgos buvo susitarusios derinti siūlomus įmonių vadovus tarpusavyje. Vis dėlto atrodo, TT frakcija nusprendė elgtis taip, kaip patinka jai vienai.

Jei tikėtume D.Ratkeliu, oficialus „Autrolio“ direktorius šiuo metu – laikinai pareigas einantis A.Stanislovaitis.

Kovo mėnesį mirus bendrovės vadovui Gintautui Činikui, savivaldybės užkulisiuose iškart imta kalbėti, kad į šiltą vietą TT jau ieško savo žmogaus. Pernai „Autrolio“ vadovui vidutiniškai buvo mokama 8 491 lito per mėnesį alga, neatskaičius mokesčių.

TT lyderė pernelyg pamėgo operetę

Kauno savivaldybės tarybos daugumai priklausanti TT frakcija į „Autrolio“ valdybą yra delegavusi tris narius iš septynių. Jų žodis priimant sprendimus yra lemiamas, tačiau valdyboje jau senokai tvyro įtampa, nes buvę nariai ir jos pirmininkas nuolat skųsdavo vieni kitus dėl įvairių dalykų.

Į viešumą valdybos narių nesutarimai iškilo, kai TT deleguoti nariai rudenį siūlė įstaigą „Baritonų trio“ paremti 20 tūkst. litų. Nuostolingai veikiantis „Autrolis“ tokia pinigų suma įstaigą jau buvo parėmęs pavasarį. TT lyderė Kaune Aušra Ručienė su vyru Rimu Antanu Ručiu yra pristatomi kaip vieni pagrindinių viešosios įstaigos „Baritonų trio“ rengiamo festivalio „Operetė Kauno pilyje“ rėmėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
Garbaravičiai su "redaktore" nauja okupavo Kauno dieną:)

advokatė

advokatė portretas
o kaip dėl bylos už melagingos informacijos skleidimą ir vienpusišką informaciją? Gal tada naujoji (senoji) redaktorė atkreips dėmesį į nupirkto nepetruškeviččiaus išsidirbinėjimus?

Pinokis

Pinokis portretas
Nestebina, kad jie visais būdais braunasi prie lovio.Stebina tai, kad jie yra nebaudžiami. Jeigu trūko kvorumo, o nutarimas priimtas, jis privalo būti traktuotinas kaip suklastotas. O už tai yra atitinkami straipsniai. Tokie pasikėlę viršininkai, o elgiasi kaip pimenys -varliamušiai. Jiems tik gatvės šlavėjų brigadukei vadovauti, bet ne įmonei.
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių