Panemunėje nori įrengti žiedines sankryžas, bet kur ims lėšų?

Uždarius Panemunės tiltą, pagrindiniai transporto srautai buvo nukreipti per Piliakalnio, Jiesios bei Vaidoto gatves. Siekiant išvengti čia susidarančių eismo spūsčių, labiausiai apkrautose Panemunės seniūnijos gatvių sankryžose planuojama įrengti dvi žiedines sankryžas bei papildomas eismo juostas.

Antradienį Kauno miesto tarybos kolegija pritarė siūlymui Jiesios pl. ir Piliakalnio g. bei Jiesios pl., Vaidoto g. ir Plytinės g. sankirtose įrengti žiedines sankryžas.

Pasak Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo Pauliaus Kero, kol Panemunės tiltas uždarytas ir eismas šiose gatvėse yra labai didelis, žiedinės sankryžos padidins jo pralaidumą.

Sankryžas planuojama įrengti iki šių metų pabaigos, tačiau kiek tai kainuotų, Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis negalėjo tiksliai įvardinti.

„Tikslūs skaičiavimai dar neatlikti, tačiau preliminariai vienos žiedinės sankryžos įrengimas kainuoja apie 120-180 tūkst. litų“, – teigė A.Pakalniškis.

Taip pat artimiausiu metu iki 11 metrų pločio planuojama platinti Marijampolės plento atkarpą ties Raudonojo Kryžiaus g., esančią šalia Kauno hidroelektrinės.

„Išplatinus Marijampolės plentą, sankryžoje su Raudonojo Kryžiaus gatve bus įrengtos atskiros eismo juostos posūkiams į kairę tiek iš, tiek į Raudonojo Kryžiaus g. Taip pat bus įrengta salelė, kuri eismo laidumą padidins iki 50 procentų", – sakė P.Keras.

Miesto valdžia visiems šiems darbams pažadėjo skirti tik 200 tūkst. litų, todėl kol kas neaišku, kaip bus finansuojami minėti projektai, jei tokios sumos tikriausiai užtektų tik vienai žiedinei sankryžai įrengti.


Šiame straipsnyje: Panemunės tiltaskaunaskeliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

panemunietis

panemunietis portretas
o kodel tik 200 tukstanciu litu vienam ziedukui irengti. As galvoju reiketu koki 1 milijona litu paskirti.....

o

o portretas
o kur tie pridurkai buvo anksčiau? Ką, nežinojo, kur eismas suintensyvės? Ir už ką jie algas gauna, niekaip nesuprantu. privatininkas tokius biezdarius seniai būtų lauk išgrūdęs, o čia...

dd

dd portretas
o koks debilas dave leidima maximos statybai,vaidoto gatveje,parduotuve be aiksteles kamsciai pastovus,matosi kas uz miesto vairo stovi
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių