Pagerbti tragiškai žuvusieji Lietuvos keliuose

Vainikai, gėlių puokštės ir degančios žvakės Vėlinių išvakarėse papuošė aukurą, pastatytą aukščiausioje automagistralės Vilnius - Klaipėda vietoje žuvusiems Lietuvos keliuose atminti. 

Spalio 31-ąją Susisiekimo ministerijos iniciatyva prie aukuro žuvusiems Lietuvos keliuose  vyko aukų pagerbimo ceremonija. Jos tikslas  - priminti žmonėms, kokia tragedija gali įvykti dėl neatsakingo eismo dalyvių  elgesio.  

Pasak ministerijos sekretoriaus, Saugaus eismo komisijos nario Rimvydo Gradausko, 2008 metais pavyko iš esmės pakeisti visuomenės požiūrį į nedrausmingus vairuotojus ir  sugriežtinti  jų atsakomybę už Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Šių pastangų dėka 33 proc. sumažėjo eismo įvykių keliuose. Per dešimt šių metų mėnesių žuvo 200 žmonių mažiau, nei pernai per tą patį laikotarpį, sužeista 1782 mažiau nei 2007-aisiais.

R.Gradauskas ragino susirinkusius stabtelėti, apmąstyti gyvenimo vertybes, branginti gyvybę. „Šia kuklia akcija primename visiems, kad už skubėjimą, įgūdžių ir vairavimo kultūros stoką, o dažnai ir vairavimą būnant neblaiviems mokama pernelyg didelė kaina - žmogaus gyvybė", - sakė jis.  

Specialistų teigimu, saugaus eismo požiūriu Lietuva yra padidintos rizikos šalis, nukenčia ne tik šeimos, bet ir visuomenė. Per metus eismo įvykių padariniai  valstybei kainuoja 1,5 milijardo litų. 

Aukuras žuvusiems keliuose atminti buvo sukurtas prieš šešerius metus Pasaulio lietuvių kultūros centro vadovės Janinos Laniauskienės ir VĮ „Automagistralė" iniciatyva. Aukuras yra  juodo metalo skraistė, papuošta spalvoto stiklo vitražu, simbolizuojančiu amžinos ugnies liepsnelę.

 


Šiame straipsnyje: avarijų aukosaukuras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių