„Opel" įvertinimas gimtinėje

Vokietijos laikraščio „Auto Bild" 2008 m. kokybės ataskaitoje teigiama, kad „Opel" yra geriausias Vokietijoje automobilių gamintojas. Tokia išvada pateikta ištyrus 22 automobilių gamintojų įmonės visame pasaulyje. Kaip ir 2005 bei 2006-aisiais, „Opel" gavo daugiausia balų vertinant patikimumą, ilgalaikę kokybę ir klientų lūkesčių patenkinimą. 

„Norint atsidurti šio sąrašo viršuje, „būtina tobulėti visose srityse, metai iš metų", - teigė „Auto Bild". Šioje ataskaitoje, atliekamoje nuo 2000-ųjų, siekiant nustatyti mašinų silpnąsias vietas, mažiau dėmesio kreipiama į naujus automobilius, - nes testuojama, kaip veikia mašina trejų-septynerių metų laikotarpiu. 

2008-ųjų m. ataskaitoje automobiliai vertinami pagal septynias kategorijas. Buvo apklausti 24 tūkst. mašinų savininkai, taip pat įtraukti duomenys iš TV reportažų, patikrintos automobilių naudojimo garantijos; susumuoti į „Auto Bild" siūlymų skyrelį atsiųsti atsiliepimai ir skundai, taip pat pranešimai iš garažų ir leidybinės grupės ilgalaikio naudojimo testavimo rezultatai. 

Hamburge įsikūrusio specializuoto žurnalo puslapiuose giriamas „Astra 1.9 CDTI" modelis, po to, kai šis automobilis nuvažiavo net 200 tūkst. kilometrų. „Opel" - patikimiausias", - būtent tokio titulo nusipelnė „Astra". 

Po kelių mėnesių kitas automobilis - „Astra OPC 2.0 Turbo", išvystantis 240 AG, laimėjo sportinių automobilių kategorijoje. Jis buvo įvertintas po to, kai įveikė 100 tūkst. kilometrų. 

„Jo reputacijos neaptemdė jokios problemos šešėlis. Tokio rezultato dar nėra buvę per visą ilgalaikio naudojimo testavimo istoriją", - teigė vertinimo komisija. 

Galiausiai, rugpjūčio mėnesį Vokietijos žurnalas „Auto motor und sport" apibūdino automobilį „Zafira" 1,8 l, nuvažiavusį 100 tūkst. kilometrų, kaip tvirtą, patikimą ir ekonomišką: „Tai pakankama priežastis ir vėl suplevėsuoti „Opel" vėliavai".


Šiame straipsnyje: opel

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių