„Omnitel 1000 km lenktynėse“ – saugaus eismo klasė

Vienuoliktųjų „Omnitel 1000 km lenktynių“ organizatoriai kviečia ne tik gėrėtis šalies ir užsienio lenktynininkų meistriškumu, bet ir siūlo daug renginių, kuriems nelinks abejingas ir jaunas, ir jau pagyvenęs.

Vienas tokių – jau tradiciniu tapęs saugaus eismo priemonių skatinimo kompleksas, kurį rengėjai siūlo glaudžiai bendradarbiaudami su Susisiekimo ministerija. Šiemet, pasak Kelių direkcijos eismo saugumo skyriaus vedėjo Egidijaus Skrodenio, ši eismo saugumo priemonių programa dar labiau išplėsta.

Lenktynių dienomis trasos prieigose žiūrovai galės išbandyti saugos diržų ir automobilio virtimo simuliatorius bei pajusti kuo gręsia pražūtingas saugos diržų ignoravimas arba kokios perkrovos bei jausmai patiriami virstant automobiliui.

Viena iš naujovių – trasos prieigose įrengta speciali palapinė, į kurią bus kviečiami žmonės pažiūrėti demonstruojamų eismo saugos filmų ir klipų bei susipažinti su čia eksponuojamos vaikiškos automobilinės saugos kėdutės funkcijomis ir praktiška jos nauda. Organizatoriai mano, kad tai paskatins vairuotojus atžalas vežiotis automobilyje tik jiems skirtoje tokioje kėdutėje.

Tačiau bene daugiausia dėmesio lenktynių dienomis Palangoje bus skiriama didžiausio pasisekimo ir lankytojų antplūdžio pernai susilaukusiai saugaus eismo klasei arba elektromobilių trasai mažiesiems, kuri daugeliui jų tapo tikru pirmuoju saugaus eismo pradžiamoksliu.

Ši trasa – tai sumažintas, miniatiūrinis gatvės su žiedine sankryža, veikiančiais šviesoforais ir visais būtinais kelio ženklais maketas. Kaip ir pernai, šią trasą mažieji turės galimybę ne tik nemokamai įveikti elektromobiliais, bet ir dalyvauti čia vedamose saugos eismo pamokose, o geriausiai taisykles ir praktiką įsisavinę vaikai bus apdovanoti ir prizais.

„Šių metų pusmetis yra išties džiuginantis, nes pavyko išsaugoti beveik trečdaliu daugiau gyvybių lyginant su praėjusiais metais. Ypač džiugina tai, jog vaikų netekčių keliuose skaičius per pastaruosius penkis mėnesius sumažėjo net 66 proc., tačiau eismo saugumo problemos tebėra aktualios ir jų nevalia išleisti iš akiračio, - sako susisiekimo ministras Eligijus Masiulis. – Todėl visapusiškai palaikome ir skatiname lenktynių organizatorių pastangas skirti dėmesį saugaus eismo temoms.  Tikime, kad pastangos, skatinančios nuo pat mažumės diegti saugaus elgesio kelyje taisykles, prisideda prie kiekvienos kelyje išsaugotos gyvybės. Neabejoju, kad daugeliui vaikų ši saugaus eismo klasė taps tinkama mokymąsi skatinančia priemone, nes vasara – geriausias laikas priminti vaikams, ko jie mokėsi mokykloje ir ką jie primiršo, pasinėrę į atostogų malonumus“.

Eismo saugumą skatinančių priemonių komplekso būtinybe įsitikinę ir lenktynių organizatoriai, kviečiantys ir skatinantys visus varžybų stebėti atvyksiančius žiūrovus pasiekti Palangą, o po lenktynių – namus, saugiai, nepamirštant, kad lenktyniauti galima tik specialiose trasose.

„Mums, „Omnitel 1000 km lenktynių“ organizatoriams, rūpi ne tik paties didelio renginio, bet ir visų į jį atvyksiančių bei išvyksiančių saugumas“, – sako „Promo Sporto“ direktorius Darius Jonušis. – Jeigu šios mūsų bendrai organizuotos priemonės privers vairuotojus būti atidesnius ir padės kovoti už taiką keliuose, jausimės atlikę tikrai nemenką darbą“.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių