Netradicinės technikos suvažiavimas „Vasaros ratas“ – jau 15-asis

  • Teksto dydis:

Vasara. Karšta saulė. Gaivinantis ežero vanduo. Begalė stilingų automobilių. Linksmi ir draugiški žmonės. Pramogos ir varžybos. Tai kasmetinio, tradicinio ir jau 15-tus metus iš eilės rengiamo netradicinių automobilių suvažiavimo „Vasaros ratas“ pliusai.

„Renginio pavadinimas tiesiog gimė mintyse: renginys vyksta vasarą, o į šventę važiuojama su automobiliais (ratais) – taip ir pakrikštytas - „Vasaros ratas“, - šypsodamasis pasakoja klubo „Auto era“ prezidentas Artūras Tatarūnas.

Jis su nostalgija prisimena, kaip atsirado pirmasis netradicinių automobilių suvažiavimas: „Viskas vyko paprastai. Susiformavusi bendraminčių grupelė, mylinti išskirtinius automobilius, rugpjūčio pirmąjį savaitgalį nusprendė kartu ištrūkti į gamtą ir smagiai praleisti laiką. Pirmajame susibūrime prie Dubysos upės buvo 10 automobilių iš Vilniaus ir Klaipėdos. Kitais metais noras išlėkti į gamtą išliko, ir kaip matote, šis renginys tęsiasi iki šiol. Pernai į jį susirinko net 220 automobilių ir apie 600 žmonių iš 24 automobilistų klubų. Nuostabu, kad kasmet vis augame ir augame.“

Klubo „Auto era“ organizuojama autoklubų šventė vyks rugpjūčio 2-4 dienomis. Vieta jau rezervuota. Malūko dvaras prie Šiemečio ežero jau nekantriai laukia čia trims dienoms įsikursiančios netradicinių automobilių stovyklos.

Laiko liūdėti čia esą nebus, puiki nuotaika ir linksmybės garantuota. Stovyklautojų laukia įvairios tarp klubinės varžybos, gražiausių ir puikiausių automobilių rinkimai, koncertas ir diskoteka iki ryto, šventinis fejerverkas ir kitos atrakcijos.

Tai vieta, kur susirenka automobilių mylėtojai parodyti savo išpuoselėtus plieninius žirgus, pabendrauti su bendraminčiais bei kaip reikiant pašėlti. Artūras džiaugiasi, kad į „Vasaros ratą“ jau važiuoja vaikai, kurie užaugo kartu su renginiu.“

Primename, kad renginyje laukiami tik iš anksto užsiregistravę dalyviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių