Nesaugios baterijos – stabdis elektromobiliams

Kaip teigia transporto saugumo specialistai Jungtinėse Amerikos Valstijose, potencialiai pavojingos modernios ličio – jonų baterijos tapo rimtu stabdžiu vystant elektra varomų automobilių verslą, skelbia „Žinių radijas“.

Teigiama, kad maždaug kas ketvirta tokio tipo baterija gali užsidegti. Tai pristabdė ne tik automobilių pramonę – neseniai panašus skandalas ištiko ir „Boeing“ kompaniją, dėl to buvo pristabdyta „787 Dreamliner“ lainerių gamyba.

Analitikai pripažįsta, kad nesidomėjo šių baterijų pavojingumu, kai prognozavo elektromobilių bumą. Tačiau gyvenimas parodė, kad su šių baterijų saugumu yra nemažai problemų – dėl to jau bankrutavo net keletas įmonių, gaminusių ličio – jonų baterijas.

Masačiusetso universiteto medžiagų mokslo profesorius Eyt-Mingas Chiangas teigia, kad kas ketvirta tokio akumuliatoriaus celė gali užsiliepsnoti. Profesorius teigia, kad baterijos privalo tapti saugesnės, tačiau dėl to negali nukentėti jų efektyvumas. Dėl to šiuo metu mokslininkai intensyviai ieško kitokio tipo baterijų, kurias artimiausiu metu būtų galima panaudoti masinio vartojimo produktų gamyboje.

Dėl skandalų su ličio – jonų baterijomis jų savo naujajame A350 laineryje atsisakė „Airbus“. „Fisker“ kompanijos gaminamus „Karma“ automobilius taip pat teko tobulinti dėl šių baterijų gaisro tikimybės.

Kovą dėl netikėtai užsidegančių ličio – jonų baterijų teko skubiai remontuoti „Mitsubishi MiEV“ ir „Outlander PHEV“ automobilius bei kol kas nutraukti jų gamybą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dujos

Dujos portretas
Asconoj jėga
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių