Nerimsta aistros dėl „Saab“

Kinų kompanija „Beijing Automotive Industry Holding Co“ pareiškė, kad greitu laiku ketina įsigyti  „General Motors“ Švedijos „Saab“ padalinį.

Apie tai pareiškė kompanijos galva Van Daczun, rašo autobild.lt.

Kinus visų pirma domina švedų automobilių gamintojo technologijos. Nors daugelis ekspertų abejoja, ar kinai sugebės įsisavinti vakarietiškas technologijas. „Net jei „Beijing Automotive Industry Holding Co“ ir nupirks technologijas, kompanija vargiai suras, kas gebės jose susigaudyti“, – „China Daily“ laikraščiui pranešė vienas iš specialistų.

Yra ir tokia nuomonė, kurią paskelbė „Wall Street Journal“, kad kinų koncernas nori nupirkti tik dalį kompanijos. Pavyzdžiui, tik technologijų padalinį, tokiu būdu kompaniją padalindamas į dalis. „GM“ vadovas F. Hendersonas pesimistiškai vertina padėtį, jo nuomone, „SAAB“ markei jau nepadės nei naujas pirkėjas, nei GM bandymas išsaugoti prekės ženklą.


Kinijos automobilių koncernas „Geely Holding Group“ pareiškė, kad nepirks „Saab“ iš JAV automobilių koncerno „General Motors“ (GM). Kiniečiai šiuo metu susidomėję „Volvo“ markės įsigijimu iš kompanijos „Ford“.

Įsigydami „Volvo“, kiniečiai gaus intelektinę nuosavybę visoms svarbiausioms technologijoms. Anksčiau buvo skelbiama, kad Kinų kompanija nori ne tik įsigyti „Volvo“, bet ir pradėti gaminti naują šios markės automobilį. Ekspertų nuomone, sandorio suma bus daugiau negu 3 milijardai JAV dolerių (6,9 mlrd. litų).

Amerikos auto gigantas „General Motors“, netekęs pirkėjo, gali būti, kad „Saab“ Švedijos padalinį uždarys. Vienas iš potencialių padalinio pirkėjų – konsorciumas „Koenigsegg“ – neseniai atsisakė jį pirkti. GM vadovybė Švedijos padalinio likimą spręs gruodžio pradžioje.


Šiame straipsnyje: Saab

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių