Naujieji „Hyundai i30 Blue Drive“ Lietuvoje jau parduodami

„Hyundai i30 Blue Drive“ modeliai – tai pirmieji „Blue Drive“ serijos automobiliai, kuriuos „Hyundai“ pagamino Europos rinkai. Kuriant „Hyundai i30 Blue Drive“ automobilius, buvo naudojamos naujausios technologijos.

Tarp jų – ir automatinė ISG („Idle Stop and Go“) technologija, leidžianti sumažinti degalų sąnaudas 0,4 l/100 km, o išmetamųjų dujų kiekį - 10 g/km.

ISG sistema automatiškai išjungia ir įjungia automobilio variklį, pavyzdžiui, įstrigus kamštyje ar sustojus prie raudono šviesoforo signalo, jei tuo metu variklis nereikalingas kitų sistemų (pvz., kondicionieriaus) darbui, o akumuliatorius yra pakankamai pakrautas.

„Idle Stop and Go“ technologija kol kas naudojama automobiliuose su mechanine pavarų dėže. Šiuo metu „Hyundai i30 Blue Drive“ modelių gamą sudaro automobiliai su 1,4 ir 1,6 l benzininiais bei 1,6 l dyzeliniais varikliais.

Kartu su ISG technologija taupyti degalus ir mažinti išmetamųjų dujų kiekį padeda nauja elektros energijos valdymo sistema EMS (angl. k. Electrical Power Management). Ši sistema nekrauna akumuliatoriaus, kai varikliui tenka papildomos apkrovos, pavyzdžiui, važiuojant į kalną. Akumuliatoriaus krovimas atnaujinamas leidžiantis nuo kalno, kai variklio apkrovos sumažėja.

Ilgalaikės „Hyundai“ filosofijos tikslas yra kurti ekonomiškesnius ir ekologiškesnius automobilius, pereinant prie visiškai nekenkiančių gamtai automobilių gamybos. Per pirmąjį 2009 metų pusmetį Europoje parduotų „Hyundai“ automobilių CO2 kiekis sumažėjo 12,8%, lyginant su atitinkamu 2008-ųjų metų laikotarpiu (European Federation for Transport and Environment, T & E duomenys). Organizacijos „JATO Dynamics“ duomenimis, 2009 m. parduotų „Hyundai“ automobilių išmetamojo CO2 kiekis buvo vidutiniškai 138,8 g/km, 2008 m. CO2 kiekis siekė 151,6 g/km. Vystydama „Blue Drive“ programą, „Hyundai“ tęsia darbą, pastoviai mažindama degalų sąnaudas ir išmetamųjų dujų kiekį.

„Blue Drive“ modeliai ne tik mažiau kenkia aplinkai, bet ir išsiskiria kokybe bei „Hyundai“ novatorišku požiūriu. Naujieji modeliai „Hyundai i30 Blue Drive“ suteikia pasirinkimo laisvę automobilių savininkams, kuriems yra svarbus automobilio ekologiškumas ir kurie nori sumažinti neigiamą poveikį gamtai, vairuodami tokį ekologiškai „švarų” automobilį, kokį leidžia gaminti šiuolaikinės degalų taupymo ir taršos mažinimo technologijos. Be to, „Hyundai i30“ ir „Hyundai i30cw“ universalas – tai stilingi, išsiskiriantys puikiu valdymu ir įranga, patogūs automobiliai, kuriems teikiama penkių metų garantija, neribojant nuvažiuotų kilometrų. „Hyundai“ siūlo didelį „Hyundai i30 Blue Drive“ modelių pasirinkimą: pagal savo poreikius pirkėjai gali rinktis 5 durų hečbeką arba universalą su įvairaus galingumo benzininiais ar dyzeliniais varikliais.

Pirmieji „Hyundai i30 Blue Drive“ automobiliai į bendrovės „Inchcape Motors“ salonus „Vilniaus Vista“ ir „Klaipėdos Vista“ atvyks kovo pradžioje.


Šiame straipsnyje: Hyundai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių