Naujas „Kia“ vienatūris

Kitų metų pradžioje Europoje bus pradėta prekiauti naujuoju Korėjos automobilių gamintojo „Kia" padidinto pravažumo vienatūriu (SUV) „Soul".

Vasarį autosalonuose pasirodysiantį automobilį bus galima pasirinkti su 126 AG dyzeliniu arba benzininiu, keturių cilindrų, 16 vožtuvų DOHC varikliu. Pirkėjas galės rinktis pavarų dėžę - automatinę arba mechaninę.

Dyzelinio variklio galingumas - 126 arklio galių esant 4000 aps./min., o maksimalus 255 niutonmetrų sukimo momentas pasiekiamas esant 2000 aps./min. Benzininis variklis taip pat išvysto 126 arklio galias esant 6300 aps./min., o maksimalus 156 niutonmetrų sukimo momentas pasiekiamas esant 4200 aps./min.

„Kia Soul" yra visiškai naujas SUV klasės miesto modelis. Automobilio salonas itin erdvus, lenkiantis net išoriniais matmenimis gerokai didesnių automobilių salonus. Modelis simbolizuoja liberalias idėjas ir yra orientuotas į kiekvieno žmogaus individualumą", - teigė „Kia Motors Europe" generalinis rinkodaros direktorius Panu Vainamo.

Soul yra penkių durų hečbekas, varomas priekiniais ratais, aukšta stogo linija ir neįprastai ilga važiuoklės baze. Išskirtinę šio modelio išvaizdą lemia vertikalieji išmatavimai. Bendras automobilio aukštis yra 1,610 m, priekinis stiklas 135 mm  aukštesnis nei tipinio kompaktinio automobilio, sėdėjimo pozicija - 120 mm aukštesnė, o provėža iškelta 45 mm aukščiau nei tipinio kompaktinio automobilio.

Į naująjį Kia Soul ypač patogu įsėsti, o didelis salonas užtikrina komfortą penkiems suaugusiems asmenims: erdvė galvai - 1020/1005 mm priekis/galas, kojoms - 1070/990 mm priekis/galas ir pečiams - 1403/1400 mm priekis/galas.

„Kia Soul" bus pristatytas ir šių metų Paryžiaus automobilių parodoje. Prieš šį debiutą „Kia Motors Europe" vyriausiasis dizaineris Gregory‘is Guillaume‘as pabrėžė, kad „Soul" automobilio salonas paliks ne tik nepamirštamą pirmąjį įspūdį, bet ir suteiks unikalių potyrių.

Dėl aukštų durų ir kėdžių į automobilį lengva įsėsti, o pasviros centrinės prietaisų konsolės dizainas, trijų dalių prietaisų skydelis ir patogus vairas sukuria unikalią erdvę ir komfortą keleiviui bei vairuotojui.

„Kia Soul" automobiliai Europos, JAV ir kitoms rinkoms bus pradėti gaminti „Kia Gwangju" gamykloje Korėjoje lapkričio mėnesį. JAV ir keliose kitose ne europietiškose rinkose „Kia Soul" bus galima įsigyti su 2 litrų 142 AG benzininiu varikliu.

Kai kuriose Europos rinkose bus galima įsigyti Soul automobilį su mažesnio galingumo 115 AG dyzeliniu varikliu, atitinkančiu šalies reglamentus ir mokesčių nuostatus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių