Naminiai gyvūnėliai padidina eismo įvykių riziką

Jungtinėse Amerikos Valstijose atlikto tyrimo rezultatai atskleidė, kad automobilyje vežami naminiai gyvūnėliai gerokai padidina eismo įvykių riziką.

Alabamos (JAV) universiteto specialistai atliko tyrimą, siekdami išsiaiškinti kaip automobilyje vežami naminiai gyvūnėliai įtakoją eismo saugumą. Ypatingai daug dėmesio buvo skiriama pagyvenusiems vairuotojams, kurie automobilio salone nuolatos veždavosi savo augintinį.

Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad rizika patekti į eismo įvykį, kuomet automobiliu nuolatos keliauja ir šeimos numylėtinis, yra du kartus didesnė nei jei jis būtų paliktas namuose. Tuo tarpu jei augintinis automobiliu vežamas tik retkarčiais, eismo įvykio tikimybė maždaug tokia pati, kaip ir niekada nevežant gyvūno.

Daugiau kaip pusė respondentų atsakė, kad bent retkarčiais su savimi veždavosi ir naminį augintinį. Tyrimą atlikusių specialistų nuomone, nors automobilyje vežamas gyvūnas nebūtinai taps eismo įvykio priežastimi, tačiau jis gerokai blaško vairuotojo dėmesį.

Įdomi detalė yra ta, kad iš 2000 vyresnių nei 70 metų vairuotojų, tarp kurių net 700 turėjo naminį gyvūnėlį, net 83 proc. teigė, kad jo pervežimas automobilyje be specialaus įtvirtinimo yra nesaugus. Tačiau tokiu įrenginiu naudojosi tik 16 proc. vairuotojų.


Šiame straipsnyje: šuovairavimastrukdo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių