Mokesčių inspektoriai paspendė spąstus driftingo mėgėjams

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Vilniaus AVMI) informavo nustačiusi asmenį, teikusį nelegalias ekstremalaus pasivažinėjimo paslaugas, neturint licencijos šiai veiklai.

Pareigūnai internetiniame tinklalapyje nurodytu elektroniniu adresu susitarė dėl ekstremalaus pasivažinėjimo, vadinamojo driftingo. Už kelių minučių pramogą vienoje iš automobilių stovėjimo aikštelių adrenalino mėgėjais apsimetę mokesčių inspektoriai sumokėjo po 50 litų, tačiau jokių apskaitos dokumentų negavo. Patikrinimo metu vairuotojas jų ir neturėjo, tačiau paaiškino, kad visiems ankstesniems klientams išrašęs kasos pajamų orderius, o pageidaujantiems ir sąskaitas-faktūras.

Vairuotojas neturi ir licencijos, leidžiančios užsiimti keleivių vežimu lengvaisiais automobiliais užsakomaisiais reisais. Jis savo veiklą traktuoja kaip pramogą. Specialiai ekstremaliam keleivių vežimui pritaikytas automobilis „Nissan 200 NX" priklauso jam, tačiau pagal panaudos sutartį perduotas įmonei, kurios vadovas yra  jis pats. Bet įmonės vardu pirkto kuro, detalių ar kitų sąnaudų buhalterinėje apskaitoje neužfiksuota.

Už neteisėtą vertimąsi komercine veikla neturint licencijos vaikinui surašytas Administracinių teisių pažeidimų protokolas. Už padarytus pažeidimus jam gresia automobilio ir gautų pajamų iš neteisėtos veiklos konfiskavimas bei iki 3 tūkst. litų bauda. Administracinė byla perduota nagrinėti teismui.

„Bet kuri ūkinė komercinė veikla, nepriklausomai nuo jos pobūdžio, - sakė Vilniaus AVMI viršininko pavaduotojas Mindaugas Almantas, - privalo būti legali ir turi būti mokami mokesčiai, kaip to reikalauja Lietuvos Respublikos įstatymai ir teisės aktai." 

Valstybinė mokesčių inspekcija primena, kad norintieji įteisinti savo veiklą, gauti konsultacijų visais mokesčių klausimais ar užsiregistruoti į nemokamas žodines konsultacijas ir seminarus, gali skambinti nemokamu Mokesčių informacijos centro telefonu 1882.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių