MINI staigmena - automobilis didėja iki visureigio

MINI gamintojai pristato keturiais ratais varomo automobilio koncepcinę versiją „Crossover". Tai pats erdviausias MINI šeimos atstovas, siūlantis didesnį pravažumą, išskirtinę dinamiką bei unikalius dizaino ir technologinius sprendimus. 

Nors naujojo modelio išorė iš pažiūros panaši į „Cooper" ir „Clubman", šis automobilis yra gerokai masyvesnis ir turintis daug visureigio bruožų - „MINI Crossover" ratų bazės plotis siekia 2,6 m., aukštis sudaro 1,6 m. o bendras kėbulo ilgis - net 4 m., todėl labiau tinka ilgesnėms ir sudėtingesnėms kelionėms. 

Ūgtelėjęs tiek į plotį, tiek į aukštį, „MINI Crossover" kartu suteikia daugiau erdvėms vairuotojui ir keleiviams - salone esančios keturios sėdynės slankioja iki 13 cm atstumu, taip suteikdamos papildomo patogumo kojoms. Unikalus rėmas, sujungtas su centrine konsole ir sumontuotas išilgai automobilio salono, suteikia galimybę talpinti smulkius daiktus. 

Kompaktiškas visureigis išsiskiria ir netradicišku durelių išdėstymu - be įprastų dviejų keleivio ir vairuotojo durelių, kairėje pusėje yra įrengtos slankiojančios durys, suteikiančios daugiau komforto pasiekiant galines sėdynes. Berėmės bagažinės durelės su įtraukiamu langu palengvina bagažo, ypač ilgesnių daiktų, įkrovimą. Automobilio talpą didina sulankstomas stogas bei lauko bagažinė, montuojama ant galinių durelių. 

„MINI Crossover" interjeras spindi žaismingumu ir futuristinėmis technologijomis, viena pagrindinių jų - centrinėje konsolėje esantis įspūdingas stilizuotas gaublys, atliekantis pramogines, telekomunikacijų ir navigacijos funkcijas. Trimatis automobilio sistemų valdymo gaublys sudarytas iš dviejų pusrutulių, kuriais naudotis vienu metu gali vairuotojas ir priekyje sėdintis keleivis, pavyzdžiui, naršyti internete - tam tikslui gaublyje yra įrengta ištraukiama klaviatūra. 

Koncepcinis „MINI Crossover" debiutuos spalio mėn. vyksiančioje Paryžiaus automobilių parodoje. Planuojama, kad  „MINI Crossover" taps pagrindu kuriant serijinį modelį, kuris nuo konvejerio turėtų nuriedėti 2010 m.





NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių