„Metų varikliu“ apdovanotas „Volkswagen“

Praėjusį savaitgalį Štutgarte surengtoje tarptautinėje apdovanojimų ceremonijoje dar viena pergale džiaugėsi „Volkswagen“ gamintojai.

„Metų variklio“ laimėjimas – tai jau dešimtasis šios grupės iškovotas brangus trofėjus, iškeliavęs į Volfsburgą.

Tradiciniam konkursui šiemet „Volkswagen“ pateikė naują 1,4 litro TSI variklį, kuris laimėjo ne tik 1-1,4 litro galios agregatų kategorijoje, bet ir pelnė „Tarptautinio metų variklio“ apdovanojimą.

Štutgarte įvykusioje konkurso nugalėtojų ir prizininkų apdovanojimo ceremonijoje „Volkswagen“ atstovavo benzininių variklių konstruktorių grupės vadovas dr. Ruedigeris Szengelis.

„Aš ir visa „Volkswagen“ konstruktorių komanda labai džiaugiamės ir pagrįstai didžiuojamės laimėję šį tarptautinį prizą, kuris jau antri metai paeiliui atitenka 1,4 litro sudvigubinto pripūtimo varikliui. Kompresorius ir turbo pripūtimas leidžia ne tik maloniai vairuoti, bet ir naudoti mažai degalų, kas itin aktualu šiandien. Ir visa tai įmanoma pasiekti su palyginti nedideliu 1,4 litro tūrio varikliu“, - atsiimdamas apdovanojimą kalbėjo dr. R. Szelgelis.

Šis laimėjimas nėra atsitiktinis. Neveltui galingi „Volkswagen“ tiesioginio įpurškimo varikliai, kurie montuojami pradedant „Polo“ ir baigiant „Passat CC“ – pirmauja pasaulyje.

Naująjį „Sharan“ taip pat galima įsigyti su 1,4 litro sudvigubinto pripūtimo varikliu. Toks automobilis, kurio ratus suka 110 kW/150 AG aukštos technologijos benzininis variklis, 100 km kelio sunaudoja tik 7,2 litro degalų.


Šiame straipsnyje: Volkswagenvw

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių