„Metų automobilio 2009" konkurse - jau 34 pretendentai

Prieš savaitę prasidėjusiame tradiciniame, jau dvyliktąjį kartą paeiliui Lietuvos žurnalistų autoklubo surengtame konkurse „Metų automobilis 2009" startavo 33 pretendentai. Tačiau nepraėjus nė savaitei šis rekordas buvo pagerintas -  siekti geriausiojo karūnos nusprendė naujos kartos vienatūris „Chrysler Grand Voyager". 

„Rekordinis automobilių, pateiktų šalyje vykstančiam tradiciniam konkursui, kiekis pats savaime byloja, kad prieš dvylika metų buvo priimtas teisingas sprendimas ir kad mūsų renginys kasmet įgauna vis didesnę vertę bei autoritetą, - teigia konkursą rengiančio Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas Mindaugas Grinius. - Kol 34-ojo pretendento nebuvo, nedrįsome jo įtraukti į galutinį renginio dalyvių sąrašą, tačiau automobilį pristatantis oficialus „Chrysler", „Jeep" ir „Dodge" atstovas Lietuvoje - bendrovė „Silberauto" - nors ir keliom dienom pavėlavęs žodį ištesėjo". 

Beje, pavėluota dėl labai rimtų priežasčių - naujo modelio „Chrysler Grand Voyager" paklausa spalio ir lapkričio mėnesiais viršijo Lietuvos rinkai skirtas kvotas, todėl buvo parduoti visi Lietuvos ir Estijos sandėliuose buvę tokie automobiliai. Tai maloni „problema", nes būgštaujant galimo ekonominės krizės poveikio beveik visų naujų automobilių paklausa gerokai sumažėjo. 

„Metų automobilio 2009" konkurse varžosi jau 34 pretendentai - tik trim modeliais mažiau, nei lapkričio 17 d. besibaigiančiame analogiškame Europos konkurse. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių