„Mercedes GP“ pristatė bolidų spalvų derinius

„Formulės-1“ komanda „Mercedes“, kuriai naujame sezone atstovaus daugkartinis F1 čempionas Michaelis Schumacheris, pirmadienį pristatė naujų bolidų spalvų derinius. Tiesa, naujomis spalvomis „pasipuošė“ ne nauja formulė, o praėjusių metų „Brawn“ bolidas.

Naujas „Mercedes“ bolidas bus pagamintas tik po savaitės, bandymų pradžiai Valensijoje, rašo autobild.lt.

Pristatymo ceremonija vyko vokiečių automobilių koncerno Štutgarto muziejuje. Joje dalyvavo „Daimler“ valdybos pirmininkas Dieteris Zetsche, „Mercedes Motorsport“ vadovas Norbertas Haugas ir, žinoma, „Mercedes“ komandos lenktynininkai – jau minėtas M.Schumacheris ir Nico Rosbergas.

Pirmoji naujos komandos mašina pavadinta „MGP W01“.

Kaip ir buvo tikėtasi, naujojo „Mercedes“ bolido spalvose dominuoja sidabrinė – aliuzija į istorinius sportinius automobilius – „Sidabrines strėles“. Bolido „nosis“ ir kiti elementai – juodos spalvos. Ant bolido yra ir naujojo komandos rėmėjos kompanijos „Petronas“ spalvos.

„Mūsų sportiniai automobiliai 1934 metais buvo padengti sidabrine spalva todėl, kad nuo mašinų buvo nuimtos visos spalvos tam, kad bolidai mažiau svertų. Mes tęsiame šią tradiciją, ir kai kuriose bolido vietose matyti karbonas“, – aiškino „Mercedes Motorsport“ vadovas N.Haugas.




Kodėl M.Schumacheris užsimanė pakeisti bolido numerį

Į „Formulę-1“ sugrįžęs pasaulio čempionas M. Schumacheris nori pasikeisti bolidų numeriais su kitu komandos pilotu N. Rosbergu. Sutikimą jau davė „Mercedes GP“ vadovas R. Brawnas. Tačiau tam dar turi pritarti FIA.

Priežastis – M.Schumacheris prietaringas. Jam patinka nelyginiai skaičiai, o naujajame sezone jam atiteko bolido numeris 4, o N.Rosbergui – numeris 3, nes jis anksčiau pasirašė kontraktą su vokiečių F1 komanda. Būtent tokius numerius (3 ir 4) „Mercedes GP“ gavo naujam F1 sezonui.

Numeris „1“ puikuosis ant 2009 metų čempiono Jensono Buttono  „McLaren“ bolido, o numerį 2 gaus britas Lewisas Hamiltonas.

M.Schumacheris nenori 4-ojo numerio, nes visus savo septynis titulus jis laimėjo su bolidais, ant kurių buvo nelyginiai skaičiai. Penkis kartus buvo skaičius 1 ir po vieną kartą 3 ir 5.

Pasirodo, kad F1 istorijoje nė vienas pilotas, kurio bolidas turėjo numerį 4, nelaimėjo pasaulio čempionato. O per paskutinius 10 metų pilotai su šiuo numeriu šventė tik 7 pergales 174 lenktynėse.

Taip pat nereikia pamiršti, kad „Formulėje 1“ mažesnį startinį numerį gauna lenktynininkas, kuris yra pirmasis pilotas, ir dažniausiais tas numeris yra nelyginis.

Pats M.Schumacheris tikina, kad pasikeisti numeriais buvo Rosso iniciatyva.

„Paprasčiausiai Rossas žino, kad man patinka nelyginiai skaičiai“, – sakė Michaelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių