Markas Bukinas – naujas „Formulės Mini“ lyderis

Pirmąsyk Lietuvos kartingų sporto istorijoje startuojančių 6 etapų „Formulės Mini“ taurės lenktynių dalyviai vakar dalyvavo antroje oficialioje treniruotėje.

„Besikeičiančios oro sąlygos, lietus ir vėl sausėjanti trasa lenktynininkams davė neįkainojamos patirties. Galiu tik pasidžiaugti, kad šiandien išvydome puikų jaunųjų talentų progresą“,- sakė lenktynių organizatorius Darius Jonušis.

Antrojoje treniruotėje Vilniaus „Plytinės“ kartodrome sportininkai per aštuonis važiavimus įveikė po 112 trasos ratų, o tai sudaro 79,52 km. Greičiausiai vieną ratą per 42.298 sekundės nuvažiavo Markas Bukinas. Daugiausiai važiavimų (tris iš aštuonių), kaip ir pirmojoje treniruotėje, pirmavo Rapolas Šerkšnas. Trečią rezultatą pasiekė sparčiai progresuojantis Aurimas Blažulionis. Lietui prausiant trasą didžiausią tempą demonstravo Gustas Grinbergas, o asfaltui pradėjus džiūti, staiga į lyderius buvo išsiveržęs Justas Jonušis. Kasparas Vaškelis visą dieną paskyrė teisingiausių trajektorijų paieškai. Šiam lenktynininkui antradienis buvo ypač įsimintina diena. Iš karto po treniruotės jis dalyvavo savo vaikų darželio išleistuvių šventėje. Visi lenktynininkai ir treneriai sveikino į lenktynininkų gretas įsiliejusį Nojų Nenortą, kuris sulig kiekvienu važiavimu vis gerino savo rato įveikimo laikus. Treneris Tadas Vaitkevičius stebėjosi, kaip greitai šis sportininkas sugebėjo jaukiai pasijusti trasoje ir artėti prie lyderių.

„Formulė Mini“ arba lygių galimybių formulė, kaip naują lenktynių seriją linkę vadinti specialistai, skirta 7-12 metų sportininkams. Čia varžomasi vienoda technika, visiems dalyviams teikiančia absoliučiai vienodas galimybes. Kartu su šalies kartingo čempionatu vyksiančiuose 6 etapuose dalyviai varžysis vienodais Italijoje pagamintais „Tony Kart“ automobiliukais, kurių „Bridgestone“ padangomis apautus ratus suka irgi itališki „Vortex Mini Rok“ 60 kubinių centimetrų darbo tūrio varikliai. Vaikus kartingo sporto paslapčių moko ne tik pagrindinis treneris Tadas Vaitkevičius, bet ir didžiausios dabartinės Lietuvos automobilių sporto žvaigždės – Kazimieras Vasiliauskas bei Jonas Gelžinis.

Vienam dalyviui sezonas „Formulės Mini“ Lietuvos taurėje atsieina 9990 litų +PVM. Jaunasis lenktynininkas aprūpinamas ne tik kartu, bet ir degalais, tepalais, padangomis, kurių per sezoną prireiks ne vieno komplekto, ir kitais atributais. Jei iškils būtinybė naudoti atsarginį variklį ar važiuoklę, tai irgi ne sportininko tėvų rūpestis.

Organizatoriai rūpinasi ne tik visų kartingų parengimu varžyboms ir treniruotėms, jų testavimu laikantis aukščiausių standartų, technikos transportavimu į lenktynių trasas, bet ir jaunųjų sportininkų teoriniu mokymu bei praktinėmis treniruotėmis, o mechanikai visada pasirengę pašalinti bet kokius gedimus.

Kita „Formulės Mini“ oficiali treniruotė įvyks „Plytinės“ kartodrome birželio 3 dieną. Šiuo metu varžytis rengiasi jau 8 lenktynininkai, dar 6 automobiliai laukia savo vairuotojų. Pirmasis lenktynių etapas įvyks birželio 5 dieną „Plytinės“ kartodrome Vilniuje.


Šiame straipsnyje: formulė mini

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių