Lietuvos vežėjai gaus 55 tūkst. papildomų Rusijos leidimų

Lietuvos vežėjams papildomai skirta 55 tūkst. leidimų į Rusiją.

Tai paaiškėjo gegužės 27–28 d. Druskininkuose vykstančiame Lietuvos ir Rusijos bendradarbiavimo transporto srityje darbo grupės posėdyje.

„Tai didelė sėkmė, turint omenyje, kad jau turime anksčiau patvirtintų 60 tūkst. leidimų šiems metams dirbti kaimyninėje šalyje. Manau, kad 115 tūkst. leidimų turėtų pakakti“, - dviejų šalių derybų rezultatus vertina Algimantas Kondrusevičius, asociacijos „Linava“ prezidentas.

Taip pat sutarta, jog bus suteikta 50 ilgalaikių leidimų Lietuvos keleivių vežėjams, kurių, anot A. Kondrusevičiaus tikrai pakaks visiems metams.

Pasak jo, posėdyje aptarti krovinių vežimo tarp Europos ir Azijos sąlygų gerinimo, bendradarbiavimo transporto srityje klausimai. Taip svarstyti ir mokesčių už kelius klausimai. „Pasisakėme prieš tai, kad Rusijos vežėjai mokėtų kelių mokesčius Lietuvoje, nes tokiu atveju mūsų nariai taip pat turės mokėti analogišką rinkliavą Rusijoje“, - sako A. Kondrusevičius.

Jis priminė, jog į Rusiją krovinius gabena daugiau kaip 600 Lietuvos transporto bendrovių, tad leidimų klausimas yra vienas opiausių. „Kiek anksčiau Rusijoje girdėjosi pasiūlymų nesuteikti mums tokio leidimų skaičiaus, tačiau bendradarbiavimo dvasia ir supratimas nugalėjo“, - džiaugiasi derybų rezultatais A. Kondrusevičius.

Transporto darbo grupėje dalyvaujantiems Lietuvos specialistams vadovauja susisiekimo viceministras Arūnas Štaras, Rusijos specialistų grupei – Rusijos transporto ministerijos Tarptautinio bendradarbiavimo departamento direktorius A. Andrejevas.

Darbo grupės posėdis rengiamas tęsiant Lietuvos ir Rusijos tarpvyriausybinės komisijos veiklą dėl bendradarbiavimo prekybos ir ekonomikos, mokslo ir technikos, humanitarinėje ir kultūros srityse.


Šiame straipsnyje: vežėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių