Lietuvoje BMW 7 premjera

Vos prieš porą dienų debiutavęs Europoje, į Lietuvą atvyko naujasis, jau penktos kartos 7 serijos BMW sedanas. Daugiausiai investicijų koncerno istorijoje sulaukęs automobilis vadinamas tobuliausiu BMW kūriniu.

BMW ambasadoje - bendrovėje „Krasta Auto" - surengtame teatralizuotame šou išradingai ir skoningai pristatyta visa 7 serijos modelių  evoliucija, pradedant 1952-aisiais (tikruoju šios serijos mašinų gimtadieniu laikomi 1976-ieji) ir baigiant šią savaitę oficialiai prekybos tinkle pasirodžiusiu limuzinu. 

„Pademonstravę BMW istoriją - visą 7 serijos gamą - įrodėme, jog BMW vertybės bėgant laikui nekinta - tobulumo siekimas koncernui buvo svarbus nuo pirmųjų modelių. Kiekvienas iš šių BMW 7 serijos automobilių išlaikė savo vertę, nesvarbu, ar jam 50, ar 5-eri metai", - akcentavo bendrovės „Krasta Auto" vadovė Asta Bagdonavičienė. 

Anot jos, šis automobilis gerokai pakėlė komforto, ekonomiškumo ir galios standartų kartelę bei tuo pačiu išsaugojo savo prabangų limuzino charakterį. 

Naujausias 7 serijos BMW modelis yra ilgesnis ir žemesnis nei jo pirmtakas - 8 cm ilgio ratų bazė yra ilgiausia savo.Visos automobilio kėbulo dalys yra pagamintos iš aliuminio, tad jis tapo lengvesnis, tvirtesnis ir kartu judresnis. Inovatyviam interjerui buvo panaudotos aukščiausios kokybės medžiagos, jis pasižymi prabanga ir funkcionalumu - lengvą automobilio funkcijų valdymą užtikrina patobulinta „iDrive" automobilio kontrolės sistema su 10,2 colių aukštos raiškos skystųjų kristalų ekranu. 

Vairuotojo ir keleivių komfortą didina neribota prieiga prie interneto, naktinio matymo sistema, greičio kontrolės sistema su ant priekinio stiklo projektuojamais perspėjimais, keturių zonų automatinis oro kondicionavimas, daugiakanalė audiosistema, telekomunikacijų ir navigacijos funkcijų valdymas iš galinių sėdynių ir kitos technologijos. 

7 serijos BMW važiavimo kontrolę palengvina „Dynamic Driving Control" sistema, leidžianti pagrindines charakteristikas - amortizatorių veikimą, pavarų perjungimo dinamiką, akceleratoriaus darbą ir vairo stiprintuvo funkcijas - reguliuoti keliais mygtukais, pasirinkus keturis režimus. Papildomo saugumo suteikia aktyvi stabdymo parama (Active Brake Assistant) ir specialios funkcijos, perspėjančios apie priartėjimą prie kliūties. 

Automobilį bus galima pasirinkti su trimis naujos kartos varikliais: BMW 750i versijoje bus montuojamas galingas 8 cilindrų, 4,4 l ir 407 AG variklis su dvejomis turbinomis, leisiantis automobiliui 100 km/val. greitį pasiekti vos per 5,2 sek. BMW 730d modelis bus apginkluotas 6 cilindrų, 3,0 turbodyzeliniu varikliu, išvystančiu 245 AG, o BMW 740i versijoje suksis 6 cilindrų, 3,0 l ir 326 AG benzininis variklis. 

Visi naujosios BMW 7 serijos varikliai pasižymi savo klasėje neįprastai mažu kuro suvartojimu (jų vidutinės degalų sąnaudos siekia atitinkamai 11,4 l, 7,2 l ir 9,9 l šimtui kilometrų)  bei ekologiškumu, atitinkančiu „Euro 5" aplinkosaugos normas. Visi varikliai yra komplektuojami su šešių bėgių automatine pavarų dėže ir novatoriška pavarų perjungimo svirties dinamika. 

BMW 7 Lietuvoje kainuos nuo 261 tūkst. Lt.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių