Lenktyninis „Peugeot" hibridas

„Le Mans Series" čempionato baigiamajame etape „Peugeot Sport" komanda žada išbandyti naują bolidą „908 HDi FAP", turintį hibridinį jėgos agregatą ir sugebantį kaupti stabdymo metu išsiskiriančią kinetinę energiją.

Šis automobilis iliustruoja kaip artimiausioje ateityje atrodys „Peugeot" sportiniai LMP1 klasės modeliai, startuosiantys ištvermės lenktynėse, 2009-aisiais vyksiančiose pagal naują techninį reglamentą.  

Eksperimentiniame modelyje sumontuota 60 kW galios elektrinis variklis, specialūs akumuliatoriai (600 ličio-jono baterijų, padalintų į 10 grupių ir išdėstytų skirtingose automobilio vietose), kaupiantys energiją ir elektros energijos konverteris. Lenktyninis „Peugeot 908 HDi FAP", kaip ir visi hibridiniai automobiliai, gali važiuoti derindamas apie energijos rūšis arba naudodamas vieną iš jų. 

„Tikimės, kad šis modelis padės mums ne tik siekti pergalių lenktynių trasose, bet ir tobulinti technologijas, kurios ateityje bus naudojamos gaminant serijinius „Peugeot" automobilius", - sakė  „Peugeot Sport" padalinio vadovas Mišelis Barge.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių