Lenkijos keliuose: spaudi stabdžio pedalą vos pamatęs pėstįjį

Europos saugaus eismo dienos proga Lenkijos vidaus reikalų ministerijoje vykusiame seminare buvo diskutuota ar neverta pėstiesiems gatvėje suteikti daugiau teisių, informuoja Lietuvos nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija “Linava”.

Kaip rodo Lenkijos statistika, šalyje ne vairuojantys žmonės dažniausiai nukenčia perėjose. Pernai metais pėstieji nukentėdavo kas trečioje kelių eismo avarijoje. Jų metu žuvo daugiau kaip 1100 žmonių.

Seminaro metu buvo pasiūlyta, kad reikėtų įteisinti nuostatą, jog vairuotojai privalo sustoti prieš perėją ir suteikti pirmenybę pėstiesiems, net ir tuo atveju, kai jie dar neįžengė į ją.

Tačiau dalis specialistų kritikuoja tokį sumanymą. Jie galvoja, kad didesnės pėsčiųjų teisės gali išprovokuoti neatsakingą išėjimą į važiuojamąją dalį, kai jau bus neįmanoma sustabdyti transporto priemonės. Be to, dalis žmonių nevisada teisingai įvertina mašinų greitį ir jų atstumą iki perėjos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vadila

vadila portretas
seip tai reiketu smarkei bausti pesciuosius,jei jie aklai eina per pereja rankoje minko telefa ir net sesiruosia pasiziureti pries eidami i gatve.... masina negali sustoti vietoje... arba irenkite visur sviesoforus.

nesprantu

nesprantu portretas
kodėl Vokietijoje niekam tokių abejonių nekyla,vos atsiradai prie perėjos iškart stop be jokių išlygų

Nesuprantančiam

Nesuprantančiam portretas
Galbūt todėl, kad ten (Vokietijoje) žmonės nestovi prie pėsčiųjų perėjos laukdami mikroautobuso ar šiaip žiopsodami ar plepėdami. Kas dėl baudimo - taip, už nesustojimą prie perėjos - reikėtų baust ir galbūt smarkiau (pinigine prasme), bet jeigu jau palindai po ratais - atsakai pats ir dar vairuotojui žalą atlygini (moralinę taip pat).
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių