Lėktuvą išnuomojo užsienio oro bendrovei

Orlaivių įsigijimo ir jų ilgalaikės nuomos veiklą plėtojanti įmonė „Avia Asset Management" išskraidino pirmąjį savo lėktuvą, išnuomotą užsienio oro bendrovei. 

Lėktuvas „Boeing 737-500", galintis skraidinti 124 keleivių, pasiekė antrą pagal dydį Kazachstano oro bendrovę „SCAT Air Company". Kiti „Avia Asset Management" lėktuvai yra išnuomoti Lietuvos bendrovėms „flyLAL - Lithuanian Airlines" ir „flyLAL Charters". 

„Tai svarbus „Avia Asset Management" tarptautinės plėtros žingsnis. Spalio mėnesį į Kazachstaną išskris antrasis „SCAT Air Company" išnuomotas „Boeing 737-500", vyksta derybos dėl dar dviejų orlaivių nuomos 2009 metais.
Buvusios Sovietų Sąjungos šalyse vakarietiškų orlaivių paklausa didelė, jau dabar jų poreikis siekia per 1000 lėktuvų, todėl matome realias plėtros į šiuos regionus galimybes" - teigė įmonės generalinis direktorius Aleksandras Kočetkovas. 

Išnuomotasis „Boeing 737-500" į Kazachstaną išskrido po techninės patikros ir perdažytas „SCAT Air Company" simbolika. Be lėktuvo nuomos, oro bendrovei buvo suteikta visa būtina infrastruktūra: verslo plėtros konsultacijos,  pilotų mokymai, lėktuvų techninis aptarnavimas.

Planuojama, kad plėsis „SCAT Air Company" ryšiai su „flyLAL - Lithuanian Airlines" derinant skrydžius tarp Kazachstano ir Lietuvos, kaip vartų į Vakarų Europą. 

Bendrovės „SCAT Air Company" prezidento Vladimiro Denisovo teigimu, bendradarbiavimas su „Avia Asset Management" yra labai reikšmingas jo vadovaujamai kompanijai.

Vakarietiškų lėktuvų nuoma Kazachstano oro bendrovei atveria galimybes ne tik efektyviau vykdyti veiklą mažinant kuro sąnaudas, bet ir plėsti skrydžių geografiją tarptautiniais maršrutais. „SCAT Air Company" turi planų pradėti naujus skrydžius į Pietryčių ir Centrinę Aziją,  taip pat į Vakarų Europą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių